12 cazuri noi de COVID-19 confirmate în Sălaj

Astăzi, 18.08.2020, ora 13.00, la nivelul județului Sălaj se înregistrează un număr de 188 persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 12 persoane cu Covid – 19, toate internate și s-au externat 6 persoane, declarate vindecate, iar o persoană se află în izolare la domiciliu.

Din totalul celor 344 pacienți internați, 65 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 11 pacienți sunt internați, având simptomatologie respiratorie, sugerând o posibilă infecție Sars-Cov-2 și 268 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 65 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19, 55 de pacienți prezintă forme medii ale bolii, 8 forme ușoare, 2 bolnavi sunt internați în secția ATI.

În orașul Șimleu Silvaniei sunt internați 35 de pacienți. Ne există suspecți cu patologie respiratorie sugerând infecție cu Sars-Cov 2 și 3 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19 – formă ușoară.

La data prezentului comunicat, în județul Sălaj se află în carantină 303 persoane.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 61 unități administrativ teritoriale 41 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 11 au câte un caz în evoluție, 6 au sub cinci cazuri în evoluție, un UAT are sub zece cazuri în evoluție iar două au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat, în județul Sălaj sunt 69 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.