PSD a reușit impozitarea drastică a pensiilor speciale

Parlamentul a decis miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Proiectul a fost votat aproape în unanimitate de deputați și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.


Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă. Conform actului normativ pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

PSD a anunțat de la începutul anului că va vota împotriva acestei anomalii prin care unii beneficiază de sute de milioane de lei vechi. Trebuie menționat că partidele au tot depus abrogări pe bandă rulantă deși știau că nu pot face abrogare. Fiecare grup prezent astăzi a votat măcar pentru o pensie specială.

„PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!”,

Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.