Sute de copii au participat la “Săptămâna mobilității Europene”

Anual, în intervalul 16-22 Septembrie la nivelul Europei se desfășoară evenimentul intitulat “Săptămâna mobilității Europene”.

În anul 2016, Primăria UAT Oraș Jibou a încheiat un parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului—Sălaj, implicit asociația “Suntem părinți, nouă ne pasă”, astfel, luând naștere proiectul “O zi fără mașină—o zi pentru copiii cu dizabilități”.

În acest an, tema evenimentului a fost “Conexiuni mai bune”, un titlu profund, care reflectă dorința persoanelor din întreaga Europă de a se reconecta unele cu altele, după îndelungi perioade de restricții, limitări și izolări.

„Mesajul pe care am dorit să îl transmitem jibouanilor a fost importanța găsirii și folosirii alternativelor în vederea transportului, altele decât mașina, fiindcă este datoria noastră să avem un comportament responsabil față de mediul înconjurător, făcând mici schimbări în rândul obiceiurilor zilnice, însă a căror efecte vor fi unele de proporții.

Le mulțumim, pe această cale, tuturor celor aproximativ 600 de participanți ai eventimentului, care s-au alăturat inițiativei noastre și i-au înțeles importanța, parcurgând, astfel, o distanță de 6 km pe jos.

Oriunde v-ar duce viața, să nu uitați că omul și mediul sunt entități inseparabile și că suntem exact ceea ce lăsăm în urmă. Să nu renunțați niciodată la principiile și scopurile voastre și să continuați să înaintați prin viață indiferent de dificultăți; cum ați făcut-o și azi, pășind prin ploaie”, transmite primarul Orașului Jibou, ing. Dan Ghiurco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *