Subprefectul Florin Florian, în vizită de lucru pe șantierul centurii ocolitoare Zalău

Pe șantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Zalău, stadiul total de finalizare a lucrărillor a depășit 52 la sută. În cadrul unei întâlniri în teren cu reprezentanții constructorului, subprefectul Sălajului, Florin Florian, a constatat că, în aceste zile, se lucrează la amenajarea drumurilor tehnologice, la betonarea suprastructurii podului de la km 3+700 și la cea a podului de la km 5+100.
De asemenea, se realizează zidul de sprijin la km 1+900 și la km 2+850, se betonează podețul la KM 0+812. Continuă lucrarile de descărcare în zona alunecării de teren la km 3+400 și se montează esafodaj la km 3+100.
➡️ Procentul total de execuție a umpluturilor este de 39,41%, procentul total de finalizare a săpăturilor este de 85,59%, în timp ce procentul total de execuție a podurilor este de 41,73%.
Varianta Ocolitoare este una dintre cele mai importante investiții pentru reședința județului pentru care vom face tot ce ne stă în putință să fie finalizată și dată în folosință”, a declarat subprefectul Florin Florian.    

Compania din China – Sinohydro a câștigat licitația pentru Varianta Ocolitoare a localității Zalău. Ordinul de începere la etapa a II-a centurii a fost dat în 25 septembrie 2020, contractul fiind semnat cu compania deținută de statul chinez cu două luni înainte, iar termenul de finalizare era 23 martie 2023. Traseul variantei are 5,5 km are cinci viaducte, două poduri şi 15 podeţe.

Drumul va avea o lăţime de 10 metri, cu 7 metri partea de carosabil şi trei benzi de circulaţie în zonele cu pantă accentuată. Proiectul include cinci viaducte şi două poduri. Varianta Zalău asigură legătura între DN 1F (Cluj-Napoca – Zalău – Satu Mare) şi Drumul Judeţean 191 C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *