Ionel Ciunt a semnat contractul privind dotarea cu mobilier a tuturor unităților de învățământ din Zalău


🏫Dotări cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru TOATE unitățile de învățământ din municipiu și pentru trei secții din cadrul Clubului Sportiv Școlar.

➡️Astăzi, 24 iulie, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat contractul de finanțare pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiu și a trei secții din cadrul CSS cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoarea contractului de finanțare fiind de 27 milioane lei.

✅Acest proiect cuprinde dotarea a 25 de unități de învățământ (10 grădinițe și 15 școli gimnaziale și licee), precum și dotarea a 3 secții din cadrul Clubului Sportiv Școlar Zalău. Astfel, vor beneficia de echipamente 25 de laboratoare de informatică, 438 de săli de clasă și de grupă vor fi echipate pentru organizarea în mediul virtual a activităților didactice, iar 290 de săli de clasă și de grupă vor fi mobilate pentru activități didactice. De asemenea, vor fi mobilate și vor beneficia de dotări 15 laboratoare de științe școlare, 15 cabinete școlare, 15 săli de sport, 3 secții de sport a CSS Zalău, 25 de cabinete de consiliere și asistență psihopedagogică și 3 ateliere de practică din cele trei licee tehnologice.

🟣“Am apreciat întotdeauna că banii alocați pentru EDUCAȚIE nu sunt cheltuieli, ci INVESTIȚII cu o dobândă bună și sigură! Un act educațional de calitate, pe lângă munca și dăruirea dascălilor, are nevoie de de infrastructură modernă și echipamente IT la standarde europene. Semnarea acestui contract, prin care absolut TOATE unitățile de învățământ din Municipiul Zalău vor beneficia de dotări cu mobilier și echipamente IT pentru săli de clasă/grupă, laboratoare, cabinete școlare și ateliere de practică aduce, cu siguranță, valoare adăugată în actul educațional”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *