Monumentul Eroilor, amplasat în Cimitirul Zalău, este readus la forma sa inițială, la insistențele USR

Proiectul consilierei locale USR @Gabriela Carmen Olar, privind reabilitarea monumentului și marcarea numelor eroilor pe plăcile comemorative ale acestora, începe să prindă contur zilele acestea.

Gabriela Carmen Olar: „În prezent, vulturul roman și-a redobândit cele două simboluri: crucea în cioc și sabia din gheare și se lucrează la reinscripționarea numelor eroilor. Sper aceste lucrări să fie finalizate până la data de 25 octombrie, când marcăm Ziua Armatei Române astfel încât să aducem, la Zalău, un pios omagiu Eroilor, așa cum se cuvine.
Mulțumiri speciale domnului doctor în istorie Marin Pop, cel care apără istoria acestor meleaguri și care m-a ajutat în documentare.”

În luna aprilie a acestui an , Gabriela Carmen Olar a cerut autorităților locale refacerea Monumentului Eroilor prin redarea însemnelor creștine și românești, crucea și sabia, ce reprezintă credința poporului român și eroismul acestuia. De asemenea, a solicitat refacerea însemnelor de pe crucile celor 76 de eroi, deoarece pe unele plăci comemorative nu se mai distingeau numele lor sau erau foarte puțin lizibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *