Deputatul Seres Denes – Interpelare adresată miniștrilor Marcel Boloș și Sorin Grindeanu

La data de 27 septembrie 2023, deputatul UDMR, Seres Denes, a depus la Camera Deputaților o interpelare adresată ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, prin care aduce în atenție faptul că aproximativ 1000 de proprietari de pe traseul Autostrăzii Nușfalău – Suplcau de Barcău nu au primit sumele cuvenite pentru expropriere. 

Cei doi miniștri au termen pentru a redacta un răspuns scris până la 18 octombrie 2023.

Obiectul Întrebării: Consemnarea sumelor reprezentând plata despăgubirii pentru Autostrada Transilvania, Lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău

Conform prevederilor articolului 7, Secțiunea 2, din Legea nr 255 din 14 decembrie 2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, se stipulează următoarele: „După aprobarea indicatorilor tehnico-ecnomici, a documentațiilor de urbanism și amenajare a teritoriului sau a documentațiilor topo-cadastrale, după caz, expropriatorul are obligația consemnării sumelor individuale reprezentând plata despăgubirilor la dispoziția proprietarilor de imobile”.

Cu toate acestea, am fost informați că, în cazul Autostrada Transilvania, mai precis pentru Lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău, deși autostrada a fost deja finalizată, proprietarii terenurilor nu au primit încă despăgubirile cuvenite. Această situație afectează mai mult de 1000 de proprietari.

În lumina celor menționate, dorim să adresăm următoarele întrebări: 

  1. A respectat expropriatorul prevederile Legii nr 255/2010, având în vedere situația specifică legată de Autostrada Transilvania, Lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău?
  2. Ce măsuri intenționaț să luați în legătură cu această situație și când se vor consemna sumele reprezentând plata despăgubirilor pentru proprietarii afectați?
  • Semnează Seres Denes,
  • Deputat UDMR și președintele UDMR Sălaj

One thought on “Deputatul Seres Denes – Interpelare adresată miniștrilor Marcel Boloș și Sorin Grindeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *