Zalăul este modernizat de echipa formată din primarul Ionel Ciunt și viceprimarul Teodor Bălăjel

De azi avem în Zalău încă două parcuri generoase, dotate cu aparate de joacă și aparate de fitness moderne, rampă pentru skateboard, mese de tenis, tiroliană, mobilier pentru relaxare, bănci și măsuțe, dar și șezlonguri, hamace și foișoare.

Celor două parcuri pe care Primăria Zalău le-a construit în cartierul Meseș și în zona Obor au fost recepționate azi alături de primar Ionel Ciunt, viceprimarul Teodor Bălăjel și echipa tehnică a Primăriei Zalău.

Aceste două parcuri completează totalul de zece parcuri construite în Zalău cu fonduri europene în zone degradate, pe care administrația Ciunt și Bălăjel le-a recuperat astfel din condiția de teren neîngrijit și le-a redat Zalăului și zălăuanilor sub cea mai plăcută formă pe care le puteau lua, spații verzi de relaxare și de distracție pentru toate vârstele.

Toate au dotări complexe, iar în trei dintre ele sunt și terenuri de fotbal – la Astralis, în spatele Casei Armatei și în Brădet, lângă Lukoil. Aceste parcuri totalizează 3,7 hectare de teren, spațiu verde amenajat impecabil.

Tot cu bani europeni Primăria Zalău va recupera din starea de degradare zona fostului CET și va amenaja pe cele aproximativ 3,5 hectare o zonă de agrement deosebit de frumoasă.

„Vom avea o zonă cu terenuri de sport, o zonă cu aparate de fitness și o zonă pentru picnic și evenimente. Vom planta suficienți copaci să avem o mini-pădure urbană organizată ce va separa zona pistelor de alergare de cea a pistelor pentru biciclete.

Aduc aminte în context și de amenajarea pe care am realizat-o în Poienile Aghireș pe aproape zece hectare, cu drumuri forestiere și loc de picnic cu foișoare și vetre pentru grătar, unde vom continua să lucrăm pentru a face spațiul cât mai plăcut și mai util pentru petrecerea timpului liber în natură”, ne spune viceprimarul, Teodor Bălăjel – omul nr. 2 în Primăria Zalău. 

Iar în ce privește posibilitățile de a petrece timpul liber cu copiii în imediata vecinătate a zonelor de locuit, cele 42 de locuri de joacă din Zalău vor fi toate modernizate în final. În mare parte au fost reconstruite și dotate cu aparatură și mobilier nou. Ultimele două date în folosință după modernizare chiar la începutul acestei luni sunt cel din Porolissum și cel de la Gulliver, două reușite frumoase din toate punctele de vedere.

„Reușim să aducem peste tot în Zalău frumosul naturii și liniștea. Le merităm!”, a conchis viceprimarul Teodor Bălăjel. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *