Noile fântâni din pavaj cu lumini colorate de pe platoul din fața Prefecturii sunt pe placul zălăuanilor

Fântânile arteziene încastrate în paviment de pe platoul din fața Prefecturii au fost pornite aseară pentru prima dată, pentru probe. De față a fost și viceprimarul Teodor Bălăjel, care întotdeauna urmărește detaliile lucrărilor diin Zalău pentru a fi făcute ca la carte.

”M-am bucurat de reacția de plăcută surprindere a trecătorilor. Jocul de lumini colorate și dinamica programată pentru alternarea înălțimii la care se ridică apa sunt un frumos spectacol de care ne vom bucura de acum în centrul Zalăului. Iar la vară, când temperaturile vor fi mari, sunt convins că va fi un loc bun de distracție pentru copii, care se vor bucura să se joace cu apa”, spune viceprimarul Teodor Bălăjel.

Lucrările sunt la final atât la platoul din fața Prefecturii, cât și la amenajarea străzii Unirii ca stradă pietonală, iar în zona centrului vechi mai este de lucru foarte puțin la refacerea fântânii cu îngerași. A fost un proiect mare care schimbă mult atmosfera din centrul extins al Zalăului, spune Teodor Bălăjel, care anunță și că recepția lucrărilor va fi făcută în prima parte a lunii viitoare.

Fântânile cu apa care țâșnește la nivelul pavajului de pe platou sunt primele de acest fel din oraș. Dar tot fântâni încastrate în paviment, cu jocuri de lumini, vom avea și în fața cinematografului Scala, conform proiectului întocmit pentru reamenajarea acestei zone, cu un ansamblu arhitectural ce va avea în centru statuia lui Mihai Viteazu. Un proiect pentru care Primăria Zalău a obținut recent avizul de la Ministerul Culturii. O modernizare pentru care viceprimaruls-a implicat mult și de care este convins că va face din acest loc o emblemă a Zalăului.

”Noile fântâni de pe platou se adaugă celorlalte două fântâni cu lumini colorate pe care le-am rrealizat în Zalău, cea de pe bulevard, în apropiere de Scala, și cea din Parcul Central. Fântâna cu îngerași va fi și ea repusă în valoare de luna viitoare. Planul pentru a recâștiga toate fântânile din Zalău este unul amplu, pentru o importantă schimbare în bine din punct de vedere al amenajării orașului. Am refăcut cu Citadin fântâna din fața Unicarm, lângă Autogară, Vom reface și fântâna de la intersecția străzilor Corneliu Coposu cu strada Kossuth. La fel, va fi revalorificată și fântâna din fața fostei librării Simion Bărnuțiu, lângă API, unde avem un proiect de reamenjare și înfrumusețare a zonei verzi. Fântânile Zalăului vor contribui la ținuta de oraș civilizat”, mai spune viceprimarul Teodor Bălăjel.

Postarea în care Teodor Bălăjel anunță pe facebook, cu fotografii grăitoare, realizarea fântânilor de pe platoul din fața Prefecturii are foarte multe aprecieri și comentarii pozitive, semn că zălăuanii sunt încântați de felul în care arată centrul modernizat al orașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *