Viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel, ședință de lucru pentru modernizarea coridorului de mobilitate nord-sud II

„Modernizarea coridorului de mobilitate nord-sud II – străzile Kossuth Lajos, Andrei Șaguna, Gheorghe Lazăr, Tudor Vladimirescu și Fabricii” este una din prioritățile administrației locale în ceea ce privește infrastructura rutieră din municipiu.
➡️În vederea atragerii de fonduri europene pentru reabilitarea celor 5 străzi cuprinse în cadrul acestui obiectiv de investiții, astăzi, la sediul instituției a avut loc o ședință de lucru la care au participat viceprimarul Teodor Bălăjel, responsabilii de proiect din instituție și reprezentanții firmei care elaborează documentația tehnico-economică.
💵Acest proiect va fi depus pentru finanțare în cadrul Programului Regional Nord Vest 2021-2027, apelul de proiecte PNRV/2023.A/1 privind utilizarea crescută a transportului public și a altor forme de mobilitate urbană ecologice – Municipii reședință de județ.
🧱Lungimea coridorului de mobilitate este de 3,691 km, iar străzile care fac parte din acest culoar vor fi cuprinse într-un amplu proces de modernizare, atât în ceea ce privește reabilitarea părții carosabile, cât și configurarea și reabilitarea trotuarelor, reabilitarea podurilor și a pasajelor, extinderea sistemului de iluminat public, construirea de canale tehnice subterane pentru telecomunicații și amenajarea de piste de biciclete. Pe întreg culoarul de mobilitate vor fi instalate rastele pentru biciclete, panouri de informare, elemente de accesibilitate și mobilier urban, spațiile verzi vor fi amenajate, va fi introdusă o linie de transport public în comun și vor fi amenajate stații pentru autobuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *