Se fac pași pentru nodul rutier de pe A3 de la Crasna

Proiectul de infrastructură ce vizează realizarea nodului rutier de la Crasna, județul Sălaj (A3-km 52+000) se află în procedură de reglementare. La Agenția de Protecția Mediului Sălaj a fost depusă cererea pentru obținerea avizelor necesare.

CNAIR a depus  cererile pentru obținerea autorizațiilor necesare pentru demararea celui mai nordic nod rutier de pe Autostrada A3, propus pentru amplasare în județul Sălaj, pe teritoriul comunei Crasna, loc. Crasna, pe DJ108G, la ieșire spre Vârșolț, km 52+000), prevăzut pentru secțiunea 3B Mihăilești-Suplacu de Barcău.

Din cele 13 noduri rutiere aflate în planul CNAIR, două vor fi amplasate pe teritoriul județului Sălaj. Unul va fi construit pe Autostrada Transilvania A3, Poarta Sălajului-Nușfalău, la Românași, la kilometrul 26, segment de drum în execuție în acest moment. Al doilea nod rutier urmează a fi realizat tot pe Autostrada Transilvania, Mihăiești-Suplacu de Barcău, la Crasna, la kilometrul 52, și acest sector aflându-se în execuție.

Nod rutier în 9 județe

Cele 13 noduri rutiere  vor fi realizate în judeţele Ilfov, Argeş, Alba, Constanţa, Cluj, Sălaj, Mureş, Prahova şi Vrancea.

1. Nod Pantelimon, pe A0 Nord,
2. Nod Ovidiu, pe A2 Fetești – Cernavodă,
3. Nod Dunărea, pe A2 Fetești – Cernavodă,
4. Nod Peștera, pe A2 Cernavodă – Constanța,
5. Nod Ghighiu, pe A3 București – Ploiești,
6. Nod Ciurila, pe A3 Cluj-Turda,
7. Nod Românași, pe A3 Cluj-Zalău,
8. Nod Luduș, pe A3 Tg.Mureș-Câmpia Turzii,
9. Nod la Săndulești, pe A3 Cluj-Turda,
10. Nod la Crasna, pe A3 Zalău-Oradea,
11. Nod de descărcare pe A7, în zona localității Dumbrava, după conexiunea autostrăzilor A7 și A3,
12. Nod la Adjud Est, pe A7 Focșani-Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *