Deputatul PSD Sălaj, dr. Florian Neaga, prezent la comemorarea martirilor de la Treznea

Deputatul PSD Sălaj, dr. Florian Neaga, a participat, luni, la Treznea, la ceremonial militar și religios prilejuit de comemorarea martirilor ce şi-au pierdut viaţa în 9 septembrie 1940.
Printre cei prezenţi la la evenimentul desfăşurat la cimitirul eroilor şi la Monumentul Eroilor din localitatea martir s-au numărat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Lucian Bode şi profesorul universitar doctor academician Lazăr-Octavian Cosma, muzicolog, fiu al satului, alături de personalităţi judeţene şi locale.
Festivitatea a debutat la cimitirul eroilor-martir, unde au avut loc un serviciu religios şi depuneri de jerbe şi coroane de flori la monumentul dedicat victimelor din 9 septembrie 1940. Ulterior, au fost depuse jerbe şi coroane de flori şi la Monumentul Eroilor din centrul localităţii Treznea.
„Cu recunoștință și cu respect pentru martiri, ne-am reunit ieri, 9 septembrie, la Treznea pentru a comemora victimele masacrelor horthyste, o perioadă întunecată din istoria noastră, în care oameni nevinovați au căzut pradă urii și intoleranței.
Crimele odioase comise de regimul horthyst în cel de-al Doilea Război Mondial au lăsat răni adânci în memoria colectivă. Suntem obligați să ne asigurăm că suferința victimelor nu va fi uitată niciodată și suntem responsabili să nu permitem repetarea acestor atrocități.
Crime de război au loc și azi în Europa, din păcate, iar noi trebuie să ne asigurăm că România este importantă în NATO, că este bine protejată de ambițiile unor state care doresc să își extindă influența și dominația cu orice preț. Trebuie să ne asigurăm că românii nu sunt în pericol, că pot trăi civilizat, într-o Europă multiculturală.
Este important să fim uniți în fața suferinței, să apărăm valorile democrației, ale justiției și ale păcii. Să învățăm din greșelile trecutului și să fim mai buni, mai atenți și mai implicați pentru dreptate și toleranță, pentru civilizație”, a transmis deputatul PSD Sălaj,
Dr. Florian Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *