OFICIAL | UDMR Sălaj i-au votat pe deputatul Dénes Seres Denes și senatoarea Irénke Kovács, candidați la alegerile parlamentare

Consiliul Reprezentanților Județeni Sălaj (MKT) al UDMR a decis. La ședința delegaților, cei prezenți și-au exprimat joi, 19 septembrie, voturile în unanimitate, în favoarea candidatului deputat Dénes Seres și a candidatului senatorial Irén Erzsébet Kovács.

„Reprezentanții organizației noastre vor decide în următorii patru ani, viitorul nostru. Este o plăcere să văd marele interes și atașament care s-a simțit mereu în direcția UDMR din județul Sălaj. Toate acestea dovedesc unitatea și atitudinea unanimă”, a declarat Attila Szoboszlai, președintele MKT, la întâlnirea delegaților, la care a participat și Jakab Adorján, vicepreședintele Consiliului executiv național, care a interpretat mesajul Consiliul Național al UDMR.

Senatorul Irénke Kovács și reprezentantul Dénes Seres | Fotografii: Mária Kulcsár

După cum a spus el, județul Sălaj are întotdeauna performanțe excelente, așa cum a fost cazul la Parlamentul European și la alegerile municipale, deoarece 74% din comunitatea maghiară care locuiește aici a votat pentru lista UDMR. El a spus că în țară domnește în acest moment haosul, administrația publică locală nu funcționează corect, statul a pus în ultimul timp puțin accent pe cetățeni și acordă prioritate instituțiilor, așa că schimbarea este esențială. Este necesar să se realizeze ca UDMR să fie în coaliția guvernamentală, pentru că doar așa lucrurile se pot îndrepta.

În cadrul întâlnirii s-a afirmat că cei doi candidați s-au afirmat deja în Parlament, au lucrat eficient și au obținut rezultate excelente în ultimii patru ani. În ultimii ani și decenii, județul Sălaj a fost construit, iar dezvoltarea trebuie să continue și în viitor. După prezentarea candidaților, candidații s-au prezentat.Au votat din nou

Candidatul la Senat Irénke Kovács a spus că în calitate de profesor, director de școală, inspector școlar general adjunct și secretar de stat al Ministerului Educației, ea a susținut întotdeauna școlile maghiare, învățământul în limba maghiară, profesorii și studenții și, în același timp, ca senator, ea a reprezentat interesele comunității maghiare din Sălaj.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei de învățământ, doamna senator Irénke Kovács a luptat pentru adoptarea legii educației pentru a dezvolta perspective care să permită dezvoltarea învățământului în limba maghiară. În plus, s-a străduit ca educația bisericească să aibă un loc în legea educației și să reprezinte valori care corespund sistemului de valori creștine.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de senator la îndemnul colegilor alături de care am activat în toți acești ani și pentru a continua munca în folosul comunității pe care o reprezint.
Votul unanim al electorilor din județ este extrem de onorant, dar în același timp mă și obligă să muncesc cu multă dăruire.
În mandatul meu de senatori am fost vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului și membru în Comisia pentru știință, inovare și tehnologie, precum și în Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic.

Am avut 80 de inițiative legislative, din care 31 promulgate legi și 38 de luări de cuvânt în plen.

Am avut ocazia de a cunoaște o echipă formidabilă de primari, viceprimari, reprezentanți de la nivelul Consiliului Județean, Prefecturii care își reprezintă cu cinste comunitățile și care se bucură de respectul și aprecierea oamenilor.

De asemenea am avut privilegiul de a lucra alături de un lider care se bucură de un imens respect nu doar la nivelul județului, ci și la nivel național. Domnul Seres Dénes, prin modelul personal pe care ni-l oferă ne demonstrează de fiecare dată că niciun efort nu este prea mare atunci când trebuie să reprezentăm interesele comunității.

Sunt vicepreședintele Organizației Naționale de Femei a UDMR și președintele Organizației Județene de Femei a UDMR. Sunt foarte mulțumită de activitatea doamnelor din județul Sălaj, acestea fiind implicate în numeroase proiecte caritative, culturale, educative. Spre exemplu anul trecut în decembrie impreună cu doamnele din organizația noastră am vizitat peste 3000 de familii făcându-le mai frumoase sărbătorile de Crăciun. De asemenea, organizăm împreună numeroase activități menite să păstreze tradițiile, limba și cultura maghiară.

Sunt convinsă că împreună cu echipa care ne susține vom reuși să ne ducem mai departe proiectele începute, să derulăm proiecte noi astfel încât viața cetățenilor din localitățile județului Sălaj să fie una de calitate, iar aceștia să-și dorească să rămână acasă”, a conchis Irénke Kovács.

În discursul său, candidatul la Camera Deputaților, Dénes Seres, a subliniat că toată munca de parlamentar servesc intereselor maghiarilor din județul Sălaj.

În ultimii 34 de ani, comunitățile noastre au suferit mari schimbări, așezările s-au dezvoltat foarte mult, ne-am concentrat mereu pe priorități, în primul rând asfaltarea căilor de acces, renovarea instituțiilor de învățământ, repararea clădirilor publice, centre culturale și biserici, dar nu doar construirea infrastructurii corespunzătoare, ci și construirea comunității am încercat. Ungurii din județul Sălaj au stat mereu pe poziție, au fost întotdeauna cei mai de succes, ceea ce înseamnă că maghiarii din Sălaj au încredere în UDMR, pentru că ne facem munca pentru bunăstarea propriilor noastre comunități, iar asta nu poate fi decât făcut cu dăruire”, a spus candidatul reprezentativ, adăugând că a depus până acum aproape o sută de proiecte de legi, iar munca efectivă trebuie continuată, întrucât toate sunt pentru a servii comunitatea.

Dénes Seres a mulțumit

Prefectul Tamás Dari a subliniat: experiența ultimilor douăzeci de ani confirmă faptul că cei doi candidați meritau ca numele lor să fie în fruntea listei, apoi directorul Imre Pop a spus că candidatul la funcția de deputat a susținut toate cererile din Sălaj și a contribuit la succesul acestora, apoi cu primarul Ervin Bálint și-au mulțumit unul altuia pentru multă muncă și, după cum a spus el, trebuie să continuăm, pentru că: „Nu ne dăm înapoi!”

După numărătoarea voturilor, candidatul Dénes Seres le-a mulțumit pentru aprecieri și a spus că a lucrat întotdeauna eficient cu echipa, precum și cu organizația de femei și tineret. În cele din urmă, ambii candidați au mulțumit pentru încredere și au subliniat că rămân devotați neclintit intereselor comunităților maghiare din Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *