Investiții la Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai”. Cantina și corpurile de clădire A și B intră în renovare

Primăria Municipiului Zalău a obținut 30.344.848,52 lei, finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru “Creșterea eficienței energetice a Liceului Pedagogic “Gheorghe Șincai” din Municipiul Zalău – etapa 2”. Prin intermediul acestui proiect vor fi modernizate ✅cantina și ✅corpurile A și B.
Marți, 1 octombrie, a fost dat ordinul de începere al lucrărilor, iar constructorul – SC Avril SRL va interveni în perioada imediat următoare cu lucrări la nivelul cantinei, urmând să intre în renovare și cele două corpuri de clădire.
La cantină și cele două corpuri de clădire, proiectul prevede realizarea lucrărilor de hidroizolație la infrastructură; realizarea lucrărilor de protecție și de drenare a apelor meteorice; realizarea termosistemelor la fațade, planșeu peste ultimul nivel și soclu; înlocuirea tȃmplǎriei exterioare şi interioare cu tȃmplǎrie din aluminiu; reabilitarea acoperişului tip şarpantǎ, prin demontarea şi refacerea sa integralǎ; realizarea instalatiilor de detectie si semnalizare incendiu, inclusiv paratraznet; realizarea accesibilizării persoanelor cu dizabilități în clădire; montarea unor sisteme alternative de energie regenerabile. Suplimentar, la cantină va fi realizată consolidarea fundaţiilor existente din aval, prin realizarea unui zid de sprijin, iar la cele două corpuri de clădire a liceului va fi realizată instalație de hidranți cu rezervor subteran care vor deservi toate cele trei corpuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *