Elena Lasconi (USR) anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu

Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat marți depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Ciolacu și i-a cerut liderului PNL Nicolae Ciucă, care tocmai a anunțat ruperea coaliției cu PSD, concomitent cu rămânerea liberalilor la guvernare, să semneze moțiunea.

Sunt pe drum înspre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moțiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu.

Hai cu curaj, cu onestitate și respect. Faceți din cuvintele astea fapte! Semnați moțiunea de cenzură a USR!

Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii. Haideți cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”.

Anunțul lui Ciucă a venit la o zi după ce tot șeful PNL spusese că în cazul în care Marcel Ciolacu va câștiga alegerile, el ar pregăti o guvernare PSD-AUR.

”Îmi pare că se pregătește o coaliție de guvernare PSD-AUR”, a spus Ciucă la Prima TV.

Sorin Grindeanu a ironizat anunțul liderului PNL: “Ciucă al nostru nu se dezminte! După o luptă acerbă de 3 minute cu limba română, ne anunță că pleacă, dar rămâne! Înșiră cuvinte multe și îi iese o fasole cu cârnați. Nici el nu cred că înțelege ce vrea să spună”, a scris ministrul PSD-ist al Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

„În pofida loviturii de polonic pe care și-o dă peste ideile proclamate până de curând despre această Coaliție politică, dl Ciucă uită că are obligația să asigure stabilitatea României.

Crizele de personalitate, provocate de foamea de procente, nu trebuie să afecteze viața românilor!”, a mai spus Grindeanu.

Forul legislativ are 466 de parlamentari – 158 de la PSD, 110 de la PNL, 59 de la USR, 43 de la AUR, 29 UDMR, 17 de la minoritățile naționale și 50 neafiliați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *