Sondaj pentru prezidențiale: Ciolacu PSD 26%, Simion AUR 19%, Ciucă PNL 17%

Primul sondaj Sociopol realizat după decizia CCR de a interzice candidatura Dianei Șoșoacă pentru alegerile prezidențiale îl plasează pe Marcel Ciolacu (PSD) pe primul loc, cu 26% din preferințele alegătorilor. George Simion (AUR) urmează cu 19%, iar Nicolae Ciucă (PNL) se află pe locul trei cu 17%.

Un sondaj realizat recent de Sociopol arată cum ar vota românii dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale. Potrivit datelor, Marcel Ciolacu (PSD) se află pe primul loc, cu 26% din preferințele alegătorilor.

George Simion (AUR) ocupă poziția a doua, cu 19%, în timp ce Nicolae Ciucă (PNL) este preferat de 17% dintre participanți.

Pe locul patru se situează Elena Lasconi (USR), care a obținut 12%, urmată de Mircea Geoană (independent) cu 10% și Cristian Diaconescu (independent) cu 9%. Ceilalți candidați, inclusiv Kelemen Hunor (UDMR) și Ludovic Orban (PMP FD), au obținut procente mai mici, între 2% și 0%.

Sondajul mai relevă și că doar 53% din populație se declară hotărâtă să participe la vot, ceea ce ar putea influența considerabil rezultatul final al alegerilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *