Prima creșă construită la Șimleu în ultimii 35 de ani, gata până la finalul anului

Primăria Șimleu Silvaniei construiește o creșă nouă, investiție ce se ridică la aproape 2,5 milioane de euro. Clădirea va avea o suprafață de 1.245 metri pătrați. 

“Vorbim de prima creșă construită la Șimleu Silvaniei, în anii de după Revoluție. Va fi una modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirea este organizată în trei nuclee funcționale: zona administrativă, zona destinată copiilor și zona spațiilor tehnico-gospodărești. Astfel, în cadrul noii investiții, se vor regăsi un număr total de 4 dormitoare, camere de joacă, vestiare și grupuri sanitare, spații pentru luat masa dar și un cabinet medical. Totodată, sunt prevăzute și funcțiuni auxiliare precum spălătorie, călcătorie, biberonerie sau bucătărie”, spune primarul Cristian Lazăr.

Potrivit administrație locale, proiectul va fi finalizat până la sărbătorile de iarnă, astfel că Șimleu Silvaniei va avea prima creșă modernă, construită după anii ‘90.

“Vom avea creșă nouă până de sărbători. Șantierul merge foarte bine, peste 30 de persoane sunt implicate și, dacă vremea ține cu noi, vom reuși să finalizăm proiectul până la final de noiembrie. E un proiect foarte important, pe care l-am construit de la zero și mă bucur că tinerii șimleuani vor beneficia de un serviciu public de calitate și la ei acasă!”, a conchis primarul.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *