Ionel Ciunt, deputatul tuturor sălăjenilor în Parlamentul României
Reprezintă cu cinste și responsabilitate comunitatea zălăuană, a demonstrat că în ultimii opt ani poate dezvolta proiecte și accesa bani europeni sau fonduri naționale pentru Zalău, cunoaște nevoile comunității și știe ce are de făcut pentru ca lucrurile să meargă bine, atât în Zalău, cât și în alte comunități sălăjene.
Ionel Ciunt este primarul apreciat de oameni pentru grija față de semeni, pentru implicare în viața comunității și preocupare pentru rezolvarea problemelor, iar din Parlamentul României poate face “MAI MULT ȘI MAI BINE PENTRU SĂLAJ!”
Pe lângă proiectele clare pentru dezvoltarea Sălajului, pe care Ionel Ciunt și le propune în calitate de deputat, Programul de guvernare al PSD are, de asemenea, măsuri concrete și o viziune concentrată pe proiecte, investiții și sprijin pentru români. Programul PSD este centrat pe creșterea nivelului de trai al celor care muncesc sau care au muncit o viață și își propune reindustrializarea țării, dezvoltarea rețelei de transport, stimularea angajării tinerilor și a românilor care se întorc în țară, impulsionarea micilor afaceri și măsuri pentru scăderea impozitării muncii la salariații cu venituri mici, medii și la familiile cu mulți copii.
Principalele măsuri
-
- PSD se angajează să mențină nivelul actual al taxelor și impozitelor: TVA la fel, impozit pe venit la fel, impozit pe profit la fel, impozitele pe proprietate nemodificate și menținerea pragului de 500.000 de euro pentru regimul fiscal favorabil pentru micro întreprinderi.
- Consolidarea bugetară se va face prin digitalizarea ANAF, raționalizarea cheltuielilor statului și stoparea risipei banului public.
- Reducerea taxelor și impozitelor pe salariile mici și medii, prin introducerea unor deduceri, care vor reduce povara fiscală cu până la 5 puncte procentuale. De exemplu, la salariul minim, taxele și impozitele care acum reprezintă 36% din venitul brut, vor fi reduse la 31%.
-
- Măsuri multiple pentru reindustrializarea țării, mai ales în domeniile competitive, în domeniul medicamentelor, al materialelor de construcții, industria prelucrătoare, înaltă tehnologie.
- Creșterea veniturilor salariaților prin pregătirea forței de muncă pentru meserii mai bine plătite, căutate de investitori.
- Introducerea salariului minim european și creșterea sustenabilă a pensiilor pe termen lung. Obiective 2029: Salariul minim brut 1.300 euro/lună, salariul mediu brut 2.600 euro/lună, pensia medie 810 euro/lună, peste 1,3 milioane de contracte de muncă cu valoarea netă de peste 1.500 euro/lună.
Creșterea accesului la sănătate și la medicamente, prin dezvoltarea infrastructurii de sănătate cât mai aproape de domiciliul cetățenilor: rețea națională de centre medicale comunitare în mediul rural și orașele mici, încurajarea deschiderii de farmacii în mediul rural, finalizarea spitalelor regionale și a altor spitale noi.
-
- Adecvarea sistemului de educație la piața muncii, prin dezvoltarea învățământului dual, profesional și tehnic, program de ucenicie etc.
- Creșterea producției agricole autohtone prin modernizarea și extinderea sistemului de irigații și sprijinirea fermierilor.
- Creșterea capacității de procesare în industria alimentară pentru reducerea importului de alimente.
- Finalizarea autostrăzilor care leagă regiunile istorice ale României și care conectează Portul Constanța, Capitala și marile orașe din România la fluxurile comerciale europene. Modernizarea transportului feroviar de marfă în special pe ruta Constanța-granița de vest a României, dar și dezvoltarea transportului feroviar metropolitan pentru călători, pentru descongestionarea traficului rutier din marile orașe.
- Reîmpădurirea României. Alocarea fondurilor necesare pentru reîmpădurire a cel puțin 26.000 hectare. Statul își va exercita dreptul de preempțiune în cumpărarea terenurilor forestiere scoase pe piață de privați. Crearea pădurilor urbane, inclusiv Centura Verde a Capitalei, instalarea de camere de supraveghere pe drumurile forestiere.
CMF 11240017