A murit preotul Gheorghe Gherman. Mitropolitul Andrei vine mâine la priveghi

În dimineața zilei de 28 octombrie 2022, a părăsit lumea aceasta efemeră ctitorul Centrului de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe”, alesul între preoți, smeritul între binefăcători, înțeleptul povățuitor de suflete și sfetnicul tainic al multor inimi, preotul GHEORGHE GHERMAN.

Dacă n-am avea credință, am spune că astăzi cerul a căzut peste noi.

Dacă n-am avea speranță, am spune că totul s-a sfârșit.

Dacă n-am avea sufletul luminat de iubire, am spune că am pierdut ce am avut mai scump.

Pentru că avem credință, vom spune că a fost ziua în care s-a deschis cerul și lumina lui ne-a orbit și ne-a lăsat năuci.

Pentru că avem speranță, vom spune că Lumina l-a primit pe cel ce a răspândit lumina și a slujit iubirii, bunătății, omeniei, înțelepciunii, echilibrului și ascultării.

Pentru că în sufletul nostru iubirea urlă de durere, spunem doar că iubim Iubirea ce l-a călăuzit pe cel iubit și care îl va păstra în veșnicie viu.

Slujba de priveghi va fi săvârșită în biserica parohială din localitatea Românași, sâmbătă, 29 octombrie, orele 18.00, de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și de către Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, la aceeași biserică, începând cu orele 14.00 și va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Petroniu, împreună cu membrii permanenței Consiliului Eparhial, în sobor de preoți și diaconi.

Dacă ai miluit, părinte, pe vreun om, și tu acolo, sigur, vei fi miluit; dacă te-ai îndurat, părinte, de vreun orfan sau de-un bătrân, și tu acolo vei afla îndurare; dacă ai scăpat pe cineva, părinte, din nevoie, și tu vei fi mântuit acolo din nevoie; dacă ai însoțit în rugăciune, părinte, pe mulți neînțelepți în viață, și pe tine te va însoți acolo dragostea și rugăciunea noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.