Acțiune de ecologizare organizată de Direcţia Silvică în pădurile din Sălaj

Miercuri, 13aprilie 2022, începând cu ora 11:00, Direcția Silvică Sălaj a organizat o acţiune de ecologizare la limita pădurii, în zona podului Ciocmani de pe raza comunei Băbeni și a unei parcări din apropiere, afectate de depozitarea necontrolată a deșeurilor.

La această acțiune de curățare ce s-a desfășurat în cadrul campaniei de ecologizare „CurățămRomânia”, inițiată de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, au participat, alături de personalul silvic de la Direcția Silvică Sălaj și Ocolul Silvic Jibou, elevi de la Școala Gimnazială nr.1 Băbeni, angajați ai Primăriei Comunei Băbeni și ai Primăriei Comunei Surduc.

Cei peste 30 de participanți au strâns circa 1800 kg de deșeuri, pungi, ambalaje de plastic, sticle, gunoi menajer și materiale de construcții.

Este una din cele 15 acțiuni de curățare a gunoaielor din pădurile județului Sălaj, pe care direcția silvică le va organiza în perioada următoare sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

Prin aceste acțiuni se urmărește schimbarea comportamentului populației prin responsabilizarea individuală în ceea ce privește protecția mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *