Acțiune pur electorală marca PNL pentru un ciot de autostradă

Mare agitație azi la Zalău, unde premierul Orban a venit alături de ministrul sălăjean Lucian Bode și de Popescu- ministrul de Finanțe. Scopul vizitei așa cum a și fost anunțat cu surle și trâmbițe a fost semnarea contractului pentru construirea primului tronson de autostradă din Sălaj – Zimbor – Poarta Sălajului, lung de 12 kilometri, care începe din câmp și se termină tot în câmp. De ce? Pentru că restul tronsoanelor sunt mult în urmă cu documentațiile, licitațiile, etc.

Mai mult, contractul prevede clar, 12 luni proiectarea tronsonului de autostradă și după care alte 24 de luni execuția.

Știm bine cum se execută atostrăzile în România, deci ne e clar că lucrările nu vor începe prea curând, așa cum Guvernul vrea să dea de înțeles. Într-un scenariu optimist, buldozerele ar intra la lucru abia pe finalul verii anului 2021, dacă Doamne feri nu se întâmple alte lucruri, blocaje, etc.

Marele moment istoric pentru Sălaj (hahaha) a fost defapt un mare FÂS. A fost o acțiune de campanie a PNL și atât. Multe gafe, aroganță din partea membrilor din guvern, limbaj de lemn și promisiuni deșarte. Practic, ne-a fost pus același CD sau mai bine zis ni s-a cântat cu aceiași „mandolină” pedelist-o liberală obșnuiți de atâția ani.

Începând cu premierul Orban care nu a avut bunul simț să lase telefonul din mână din respect pentru jurnaliștii care transmiteau în direct, prefectul Virgil Țurcaș care a afișat un comportament slugarnic ca un copil mic, incapabil să memoreze numele ministrilor și portofoliile pe care le coordonează, citind de pe foaie fiecare cuvințel dictat de lidero suprem Bode.

Trecem peste „aburelile” ministrului Bode din Valcău, care defapt ne-a informat că Autostrada nu se va face anul ăsta și că nu e sigur dacă în 2021 vor începe lucrările.

În continuare, premierul Orban informează poporul român că România a a pierdut 300 de milioane de euro pentru construirea de autostrăzi. Ludovic Orban a avut un discurs modest, lipsit de substanță, un discurs politicianist și ipocrit pe alocuri, la fel și Lucian Bode.

Acuzați fiind de faptul că țin blocate mai multe proiecte de modernizare a Municipiului Zalău în valoare totală de 67 de milioane de lei, premierul Orban a tăcut, nici mâc n-a zis.

Însă „cocoșul” Bode a dat din nou cu bâta în baltă, eschivându-se de la intrebarea principală și aducând argumente puerile, tipic unui politician de „clasă” a doua, ca vagoanele de la CFR.

Unul dintre puținii jurnaliști care au adresat o întrebare mai serioasă, făcea referire la faptul că mai mereu atunci când Orban & companii vizitează „electoral” un județ aleg să viziteze doar marile companii multinaționale, în detrimentul companiilor cu capital autohton românesc 100%.

Explicația lui Bode a făcut deliciul multor internauți care au vizionat transmisiunea în direct pe Facebook. Cum să vizitezi un antreprenor român, când ești condus de „servicii și străini”?

Explicația a fost că liberalii din guvern se vor întâlnii cu 42 de oameni de afaceri din Sălaj, unde vor avea ocazia să dezbată diferite teme și subiecte privind economia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.