AEP a transmis Ministerului Afacerilor de Interne data alegerilor de la Șimleu Silvaniei – 20 iunie 2021

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat marți că a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități în care funcția de primar este vacantă.


Lista localităților în care vor avea loc alegeri locale parțiale pentru primari nu este încă definitivă, precizează AEP, aceasta putând fi actualizată până la adoptarea hotăririlor Guvernului privind organizarea scrutinului, în funcție de informațiile noi ce vor fi comunicate de instituțiile prefectului.

Propunerea AEP vine după ce Guvernul Cîțu a adoptat în martie o Hotărâre pentru alegeri parțiale locale în 16 mai 2021, ce prevedea stabilirea măsurilor necesare pentru organizarea scrutinului.

Se organizează alegeri locale în 30 de localități, printre care și în Orașul Șimleu Silvaniei, județul Sălaj.

Conform propunerii transmise de AEP, perioada electorală va începe în data de 16 mai 2021. Totodată, candidaturile pentru funcția de primar vor putea fi depuse perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Și-au anunțat participarea la competiția electorală pentru funcția de primar al Orașului Șimleu Silvaniei un număr de cel puțin 5 candidați de la partidele PNL, PSD, USR, PLUS, dar și un independent.

Propunerea PNL Sălaj este Lazăr Cristian Mihai, 27 de ani, de profesie avocat.

Propunerea PSD Sălaj este Romeo Sabou, 33 de ani, căsătorit, de profesie economist.

Propunerea USR Sălaj este tânărul Gabriel Vereș, 33 de ani, de profesie inginer.

Propunerea PLUS Sălaj este Oprea Mihai, antreprenor.

 Candidatul independent este Călin Tulbure, de profesie avocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *