ALDE: Guvernul Orban, GROPARUL economiei românești!

Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri aproape de miezul nopții! Cu doar 15 minute înainte de miezul nopții, cu doar 15 minute înainte de a sfârși starea de urgență, guvernanții au decis ce putem și ce nu putem să facem după trecerea stării de urgență!

Oare ce au avut ei în cap când au venit atât de târziu cu aceste decizii? Nu au știut că starea de urgență se va sfârși? Lor nu le-a spus dl. Iohannis în urmă cu două săptămâni că nu va mai prelungi starea de urgență? Cum au crezut că putem să ne facem planuri de pe o zi pe alta, ca să nu zic de pe o oră pe alta?

Haosul uriaș pe care l-au creat ne influențează pe toți, dar mai ales pe cei care au o afacere mai mică sau mai mare, care astăzi nu știu dacă își deschid sau nu magazinul, dacă își cheamă sau nu angajații la muncă. Guvernanții sacrifică unul după altul sectoare importante ale economiei, sectoare care creează sute de mii de locuri de muncă. Sacrifică industria ospitalității pentru că dl Orban crede că ea nu aduce suficient la produsul intern brut. Sacrifică industria spectacolului pentru că dl Orban nu are bani să dea pentru cultură. Sacrifică industria sportului pentru că acestui guvern nu i se pare importantă. Sacrifică agricultura dând despăgubiri în loc de apă pe canalele de irigații. Sacrifică transporturile ca să poată să o ducă bine transportatorii din alte țări. Și exemplele pot continua.

Efectul foarte rapid al acestor sacrificii va fi că și sectoarele din economie care au început să funcționeze vor trebui să-și reducă motoarele sau chiar să tragă pe dreapta. Dacă jumătate dintre români nu o să aibă venituri cine o să cumpere autoturismele fabricate la Mioveni sau Craiova? Sau cămășile făcute la Brăila și pantalonii de la Odorhei? Sau brânza de Nasal și vinul de la Murfatlar?

Românii sunt conștienți de pericolul acestui inamic invizibil. Românii s-au comportat responsabil pe timpul acestei crize. Românii știu că pericolul nu a trecut. Problema nu sunt cetățenii, ci guvernanții care sunt total depășiți de situație, care iau decizii proaste și pe picior, decizii tardive și contradictorii. Toate aceste bâlbâieli ne costă zeci de mii de locuri de muncă, ne costă rămâneri în urmă pe care greu le vom mai recupera.

Și colac peste pupăză mai vor încă 30 de zile de stare de urgență camuflată în starea de alertă! Ca să poată epura politic administrația, ca să poată să-și pună neamurile în funcții și ca să poată să-și umple buzunarele din contracte fără licitații. Trei motive serioase pentru care dacă această stare de alertă va ajunge în Parlament voi vota împotriva pentru că nu ne ajută pe noi, ci doar pe ei!

Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.