ALDE Sălaj: Alegerile – cea mai mare grijă a Guvernului PNL

Guvernul Orban pare că are o singură preocupare: stabilirea datei alegerilor locale și parlamentare. În continuare arată că nu au învățat nimic din această criză.
La începutul crizei erau mai preocupați de anticipate decât de luarea măsurilor pentru combaterea coronavirus, acum, după 2 luni de stare de urgență – alertă, ei sunt preocupați să organizeze alegeri cât mai curând în speranța că scorul din sondaje nu va scădea și mai mult.
În privința datei alegerilor, dacă mergem pe o evoluție optimistă a coronavirus, în care va scădea numărul de îmbolnăviri și se va ridica starea de alertă în așa fel încât să nu existe niciun fel de îngrădire în exercițiul drepturilor democratice, atunci putem vorbi despre organizarea alegerilor. Altfel, nu.
Dacă vor încerca să organizeze alegeri pe durata stării de alertă cu inducerea unor spaime: atenție, dacă vă duceți la secțiile de vot riscați să vă infectați, sau alte povești, nu vom putea fi de acord dacă nu toți românii vor putea vota.
Putem să fim de acord cu organizarea de alegeri locale la sfârșitul lui septembrie, începutul lui octombrie, cu condiția să existe o deplină libertate în ceea ce privește circulația persoanelor.
În privința alegerilor parlamentare, termenul limită este martie, anul viitor. Nu ni s-ar părea oportun să facem alegerile în decembrie, finele lui septembrie sau decembrie cum vrea Guvernul. Însă, decizia finală va fi luată în funcție de cum evoluează virusul.

Valeriu Radu Crișan, președinte ALDE Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.