ALDE Sălaj: Anarhia amenzilor în perioada de urgență

Probabil ceea ce il socheaza pe dl Orban este ca insisi oamenii presedintelui din CCR ii spun ca el si guvernul sau sunt incompetenti, avand in vedere faptul ca ordonanta pe care au promovat-o pentru marirea acestor amenzi incalca grosolan regulile constitutionale.
Decizia CCR a fost luata in unanimitate de cei 9 judecatori, adica inclusiv cei doi judecatori numiti de presedinte au sustinut aceasta concluzie.
Mergand pe logica lui Ludovic Orban, judecatorii numiti de Klaus Iohannis tot jocuri politice fac?.
In loc sa vina cu o solutie pentru a indrepta gafa impardonabila pe care Guvernul a facut-o in acest sens, Ludovic Orban prefera sa se razboiasca, fara niciun sens, cu CCR.
Orice ramasita de liberal din Ludovic Orban a disparut. El este un politruc dedicat trup si suflet sistemului, un aparator al abuzurilor impotriva romanilor. Altfel nu se explica iesirea lui disperata impotriva CCR care a pus capat abuzurilor facute de Guvern.
Ce spun judecatorii CCR?. Ca ordonanta nu are prevederi clare privind ce sanctiuni pentru ce fapte concrete se dau, decizia privind stabilirea contraventie fiind lasata , in mod arbitrar, la libera apreciere a agentului constatator. De asemenea, judecatorii CCR spun ca nu a existat o diferentiere a cuantumului amenzii in functie de natura sau gravitatea faptei.
Cu alte cuvinte, haosul din ordonanta respectiva a permis abuzurile patrulelor de politie pe care le-am vazut in aceasta perioada a starii de urgenta. Dl Orban si guvernul sau au instituit in fapt un stat politienesc in aceasta perioada.
Este incompetenta guvernului PNL cea care dat liber la abuzuri si nu l-am vazut pe premierul Orban, ori de cate ori a fost intrebat, sa se declare macar la fel de socat de aceste incalcari grosolane ale drepturilor unor oameni.
Anarhia clamata de Ludovic Orban ca ar fi rezultatul acestei decizii probabil e doar in mintea sa. Nu stim cine ii citeste comunicarile CCR, cine i le traduce pe limba sa, insa e clar ca Orban e complet defazat.
Decizia CCR nu se refera decat la amenzile stipulate prin OUG 34 , care a intrat in vigoare in 26 martie, adica la 10 zile dupa instituirea starii de urgenta. Regimul sanctiunilor valabil anterior nu este vizat.
Nici macar in al 12 lea ceas dl Orban nu incearca sa repare aceste abuzuri la care au fost supusi aproape 300 000 de romani, care acum ar trebui sa se adreseze instantelor pentru a se constata nulitatea acestor amenzi.
ALDE, impreuna cu PSD si Pro Romania au decis si au anuntat public ca vor sustine rapid in parlament un proiect de lege pentru anularea amenzilor abuzive din perioada starii de urgenta. Sunt exceptate insa faptele care intr-adevar au pus in pericol sanatatatea celorlalti, precum incalcarea masurilor de carantina, sau cele privind tulburarea ordinii publice.

Valeriu Radu Crișan, președinte ALDE Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.