ALDE Sălaj: Guvernul “vom face, vom drege, vom înființa”

Premierul Orban a reușit să vorbeacă timp de aproape 2 ore fără a spune absolut nimic concret.
A fost un discurs plin de verbe la viitor: vom face, vom drege, vom infiinta.
Cand a venit vorba de intrebari, la cele mai dificile dl Orban fie a spus ‘vom reflecta si cand vom lua o decizie va anuntamț’, fie nu a raspuns deloc.
Un gen de ” Laudă-mă, gură, că ţi-oi da friptură!”. Nimic despre lucrurile concrete pentru români, pentru economie.
Unul dintre lucrurile adevarate spuse de premier in lunga prezentare de tipul raportarii la hectar de pe vremea comunismului a fost ca Romania nu era pregatita sa se confrunte cu pericolul coronavirus.
Da, Romania nu era pregatita, dar asta din cauza guvernarii PNL si a preocuparii lor doar pentru fortarea declansarii de alegerii anticipate
Este o minciuna jenanta sa vii acum si sa spui ca Guvernul a actionat inca de la izbucnirea epidemiei din China (la finalul lui 2019??!!!) cand actiunile factuale spun cu totul altceva si arata cum pana spre jumatatea lui februarie dl Iohannis si dl Orban visau anticipate si il alergau pe dl Citu prin Parlament
Dl Orban isi construieste o realitate total paralela cu ceea ce s -a intamplat in Romania si, pe modelul acesta, nu ne-ar mira ca la final sa auzim cum Romania a gestionat mai bine si decat America si, in general, mai bine decat intreaga lume toata criza de sanatate.
Referitor la situatia economica, BNR, analistii economici, institutiile internationale ne spun ca va fi o contractie semnificativa a economiei, insa pentru Guvern acest lucru nu se vede.
Pentru Guvern toate sunt numai lapte si miere. Cu toate acestea, deficitul pe primul trimestru a fost de 3 ori mai mare decat anul trecut.
Mai mult, ministrul finanțelor ne spune ca s-a imprumutat cu o dobândă de 3,5% față de dobânda de 4,5% din aprilie 2019, dar nu ne spune cu CÂT, ci și CÂT s-a împrumutat Guvernul în aprilie 2020 în comparație cu aprilie 2019.
Guvernul, ministrul de Finante, premierul nu sunt constienti ca, daca nu porneste economia, nu vor avea resurse nu pentru majorari de pensii, ci sa isi acopere obligatiile curente.
Ministrul de Finante si Premierul Orban nu sunt constienti de faptul ca Romania are nevoie de o infuzie de capital.
Daca ei nu sunt capabili sa vina cu solutii, atunci ar trebui sa se uite la Marea Britanie, Franta, tari care au injectat pana la 10% din PIB pentru a pune in functiune economia.
Guvernul nostru nu face acest lucru. Ei nu stiu ce sa faca. Singura scapare a economiei romanesti ar putea fi faptul ca suntem conectati la economia europeana si dupa ce vor porni statele UE motoarele, atunci vom merge si noi la aspiratie. Dar nu prin masurile Guvernului Orban.

Președinte ALDE Sălaj, Valeriu Radu Crișan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.