ALDE Sălaj: Prostie sau precauție?, că numai Guvernul PNL nu știe

„În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost” – asta ne spunea președintele Iohannis în urmă cu câteva zile.

În cazul unui Guvern care cu doar o zi înainte ca starea de alertă să se ridice nu a venit cu niciun proiect de hotărâre de prelungire, opțiunile sunt mai simple: ori ești prost, ori ești prost. Nu există alte variante.

Când s-a trecut de la starea de urgență la starea de alertă am fost anunțați în miez de noapte, cu doar 10 minute înainte ca starea de urgență să înceteze, de măsurile prevăzute în starea de alertă.

Acum suntem în ultima zi înainte ca starea de alertă să înceteze. Guvernul nu a venit nici până în acest moment cu un proiect al hotărârii de a prelungi starea de alertă.
Cu toate acestea, se așteaptă ca Parlamentul să voteze cu ochii închiși prelungirea stării de alertă, pentru că așa o cer Orban și Iohannis.

În baza a ce? Care sunt argumentele Guvernului? Vrea din nou un cec în alb Guvernul Orban pentru a-și face de cap în stare de alertă și să umple buzunarele băieților deștepți din PNL?

Este inacceptabil ca Guvernul Orban să ceară prelungirea stării de alertă, dar să nu calce măcar o dată în Parlament pentru a discuta cu partidele parlamentare.
Am văzut că în Parlament, aproape toate formațiunile nu mai sunt de acord cu prelungirea stării de alertă. Doar PNL și satelitul PMP vor face tot ce dictează Guvernul Orban. În rest, toate partidele parlamentare nu sunt de acord cu prelungirea stării de alertă.

De ce nu vine Orban în Parlament să discute cu liderii partidelor? De ce nu vine Orban să prezinte un raport cu privire la ce s-a făcut până acum și de ce vor starea de alertă?
Pentru că ei nu dau doi bani pe Parlament și mizează pe presiunea mediatică asupra parlamentarilor prin care să îi determine pe aceștia să voteze.
Este un joc ticălos al Guvernului PNL, care speră ca încă o lună de zile să o mai ducă în același fel: fără niciun fel de opreliști în privința achizițiilor, a angajărilor și concedierilor după bunul plac.

După cum am anunțat, ALDE nu va vota extinderea stării de alertă pe toată România.
ALDE este în favoarea revenirii la o normalitate responsabilă în care oamenii să-și ia măsurile pe care le consideră eficiente.

Starea de alertî se poate stabili și la nivel regional, sau județean, de către autoritățile locale în colaboare cu guvernul, dacă există într-adevar o creștere a numărului de îmbolnăviri. Problema politrucilor de la guvernare este că, probabil, într-o astfel de situație, ei ar rămâne fără motive de lăudat public, exact înainte de alegeri, despre cât de buni sunt și ce bine au acționat pentru combaterea epidemiei.

Astfel, guvernul ar trebui să renunțe la a mai guverna prin decrete și măsuri de forță și să vină cu un set de recomandări de bun simț care să poată fi aplicate de populație.

Valeriu Radu Crișan – președinte ALDE Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.