Apel la solidaritate pentru 5 copii care trăiesc sub cerul liber

În data de 29.09.2020, Marius Parno, trecând pe lângă localitatea Crișeni, județul Sălaj, la ieșire din localitate a văzut lângă un cort 5 copii împreună cu tatăl lor. Văzându-l pe cel mic de doi ani și jumătate fără pataloni și desculț a oprit autoturismul cu care se deplasa. S-a îndreptat spre ei pentru a le afla situația.

Ajuns acolo află de la tată, că pe lângă cei cinci copii mai are și alții. Aceștia își duc traiul de pe o zi pe alta în urma faptului că tatăl este ciurdar în localitatea Crișeni. Ei provin din localitatea Romita. Aceștia locuiesc într-un cort de trei metri pătrați fără o sursă de încălzire iar copiii nu au acces la educație.

Marius Parno, consultant la Consiliul Europei pentru problematica rromilor din România, a cerut acordul tatălui pentru a posta câteva fotografii pe facebook pentru a sensibiliza instituțiile statului și alți oameni care să vină în ajutorul micuților. După postare, Marius Parno a fost contactat de Lingurar Cristian Eugen și Sebi Moroșanu și impreună au dus alimente, haine și pături copilașilor.

Mai multe persoane s-au mobilizat atât din țară cât și din străinătate pentru a sprijini și facilita accesul lor la un trai decent și la educație.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.