Arme și muniție pentru vânătoare confiscate de IPJ Sălaj

La data de 16.09.2020, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat 3 percheziții domiciliare în comuna Năpradea, ocazie cu care au ridicat 1 arbaletă, fără elemente de identificare, 330 bucăți muniție de diferite calibre, 40 trofee vânat (cerb, mistreț și căprior), toate deținute ilegal, 24 bucăţi articole pirotehnice, 1 recipient metalic cu praf de pușcă, 1 matriţă pentru confecționarea muniției artizanale şi 147 kg carne de vânat.

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate a mai fost identificată şi indisponibilizată 1 armă letală de vânătoare, prevăzută cu armotizor și lunetă, de asemenea, deţinută ilegal.

Poliţiştii continuă cercetările față de 2 persoane de 32, respectiv 64 de ani, din judeţul Sălaj, care nu sunt autorizate pentru deţinerea, portul şi folosirea armelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului materiilor explozive, efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Cele 2 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în data de 17.09.2020 să fie prezentate Judecătoriei Jibou, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au dispus controlul judiciar pentru ambii inculpați.

Cercetările continuă pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.