Asociația Pro Teatru din Zalău a câștigat o finanțare importantă

Asociația Pro Teatru a câștigat o finanțare la concursul de proiecte desfășurat de Administația Fondului Cultural Național.

„Vom realiza în luna septembrie, la Zalău, un spectacol de teatru pe tema tăierilor ilegale din România alături de echipa arstică – Adina Lazăr, Alexandra Felseghi, Andreea TeclaPerjovschi Dan, Irina Sibef, Emanuel Cifor, Răzvan Bănuț și Prodan Darius. Mulțumim întregii echipe, atât celei artistice cât și celei de management!”, transmite asociația pe pagina oficială de Facebook.

Tânărul Darius Prodan absolvent la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Litere si Arte, secția Arta Actorului, a înființat în Zalău Asociația “Pro Teatru”, reușind să aducă în orașul nostru mai multe spectacole, care au fost jucate într-un spațiu deschis, numit „Curtea Artiștilor”. Spectacolele au fost gustate de public, deoarece mai toate au fost jucate fie cu sala plină, fie curtea era plină.

Darius Prodan spune că totul a pornit din cauza a două nevoi. Nevoia lui personală de a se reîntoarce în Zalău și nevoia acestui oraș pentru cultură.

„Îmi doresc foarte mult să joc în orașul meu, singurul loc pe care pot să îl numesc acasă. Multă lume mi-a spus că zălăuanii nu sunt prea învățați cu teatrul și că nu prea le place să iasă din casă. E adevărat pe jumătate. Atât printre tineri, cât și printre adulți, există o majoritate care își dorește să vadă spectacole de teatru, dovadă fiind faptul că în puținele dăți când alte trupe de teatru își fac apariția în Zalău, sălile sunt pline”, declara tânărul actor Darius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.