Bănișor: Constructorul se mobilizează pentru realizarea lucrărilor la rețeaua de apă și canal în satul Peceiu

Azi, 14 iulie, la sediul Primăriei Bănișor a avut loc o întâlnire de lucru convocată de primarul Sorin Maxim, la care au participat constructorul, dirigintele de șantier și consultantul, pentru a găsi soluții la problemele care apar în cadrul executării lucrărilor la obiectivul „Extindere rețele de apă și canalizare menajeră, racorduri de canalizare și branșamente de apă în localitatea Peceiu, Comuna Bănișor, Jud. Sălaj”.
Proiectul de investiție este realizat cu finanțare obținută prin PNDL2, în valoare de circa 2 milioane de lei plus TVA.
În cadrul proiectului sunt cuprinse următoarele lucrări:
  • – extinderi de rețele – 2 kilometri
  • – rețele de apă și canal 
  • – racorduri și branșamente la toate gospodăriile
  • – 2 stații de pompare
Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat în cursul anului 2019, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna august 2019. Lucrările au demarat în urmă cu două luni, după numeroase insistențe verbale, telefonice și adrese scrise.
În acest moment constructorul s-a mobilizat și promite chiar suplimentarea echipelor de muncitori pentru a recupera decalajul de timp provocat și de timpul nefavorabil din ultimele luni.
Comuna Bănișor este cuprinsă în megaproiectul realizat de Compania de Apă privind realizarea aducțiunii de apă din lacul Tarnița, printr-un proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare. La acest moment, lotul din care face parte și comuna Bănișor se află în licitație pe site-ul Companiei de Apă, urmând ca în cel mai scurt timp să fie desemnată firma câștigătoare.
„Este un proiect important pentru comunitatea noastră și pentru care am acordat și voi acorda în continuare atenție maximă. Realizarea rețelei de alimentare cu apă a comunei Bănișor este una dintre principalele priorități a mele ca și primar”, a transmis primarul Sorin Maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.