Bănișor: Se lucrează intens la cadastrarea sistematică a terenurilor

Comuna Bănișor are în total 10 sectoare cadastrale în lucru. Trei sectoare cadastrale sunt mai vechi și au fost deblocate de actualul primar Sorin Maxim.

Este vorba de sectorul 34 din satul Peceiu care a intrat în etapa finală, documentele fiind predate la OCPI Sălaj pentru notarea terenurilor în catea funciară. Aproximativ 100 de cetățeni din Peceiu vor avea documente pentru terenurile lor. Alte două sectoare cadastrale din Bănișor și Ban se află în lucru, fiind contractate de OCPI Sălaj.

În cursul anului 2020, primarul Sorin Maxim a semnat un nou contract de finanțare cu OCPI Sălaj, ulterior fiind încehiat și contractul de servicii cu un topograf autorizat. Acest ultim contract cuprinde 7 sectoare cadastrale, repartizate în toate cele trei sate aparținătoare comunei Bănișor.

Măsurătorile au început în luna mai cu un sector din Bănișor, iar aceste lucrări s-au dovedit de mare interes pentru cetățeni. Lucrările vor continua odată ce vremea se va liniștii și va fi posibilă deplasarea în teren. Următoarele lucrări topografice vor fi executate în satele Peceiu și Ban.

„Este foarte greu să identificăm topografi care să execute lucrările, datorită sumelor mici pe care OCPI le plătește pentru fiecare teren cadastrat. Sunt bucuros că am reușit să deblocăm aceste contracte de lucrări care în final vor rezolva întabularea terenurilor aflate în proprietatea cetățenilor. Sunt deschis în colaborarea cu OCPI și ne dăm toată silința pentru a continua aceste lucrări pe toată raza comunei, în beneficiul cetățenilor”,

a transmis primarul Sorin Maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.