Barna despre liberali: ”Suntem condamnați să lucrăm împreună”

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat ieri, 10 mai, că în perspectiva alegerilor parlamentare, USR-PLUS vor participa alături de PNL ca o echipă alături de care să guverneze după formarea viitorului legislativ.

„Suntem condamnați să lucrăm împreună și vom face lucrul acesta, suntem obligați să facem funcțională această coaliție guvernamentală USRL-PLUS și PNL”,

a precizat Barna pentru Digi24.

Barna a explicat că în urma discuțiilor avute cu liderii politici din Parlament s-a convenit ca data pentru alegerile locale să rămână 27 septembrie, în timp ce alegerile parlamentare vor avea loc la începutul lunii decembrie. „Pentru alegerile locale s-a conturat data de 27 septembrie și cred că aceasta rămâne stabilă, din dicuțiile avute”, a precizat Barna, într-o intervenție la Digi24.
El a precizat că pentru alegerile locale în mod cert nu va exista o decizia centrală privind  o alianță cu PNL-ul, pentru că în cele mai multe orașe, USR-ul are electorat diferit.
„Nu avem de ce să facem alianță la locale, nu avem același electoral în foarte multe zone”, a precizat liderul USR. Vor fi însă unele locuri în care va exista parteneriat cu liberalii, precum se întâmplă în București, unde USR-PLUS a ales să-l susțină pe Nicușor Dan pentru Primăria, împreună cu PNL-ul: „În anumite locuri, municipii, există această posibilitate să susținem candidați comuni pentru primării, așa cum facem pentru primăria București”.
Fost premier al României, Victor Ponta, actual parlamentar și lider al Pro România, a declarat că Dan Barna s-a predat PNL-ului pentru beneficii, funcții:
„Văd că  liderul USR anunță că s-a “predat” pentru niște funcții călduțe și sinecuri politice, că Uniunea devine o simplă anexă a PNL – adică a unei forțe politice care de 30 de ani face jocuri politicianiste, afaceri și interese personale! Înseamnă că Dreapta va rămâne ce este azi – o adunatură ineptă de sifonat bani și funcții de la Stat! Mesajul că dacă votați USR vă treziți că obțineți PNL este o uriașă eraore politică!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.