BOMBĂ! Liderul PNL, Septimiu Țurcaș riscă să fie condamnat în 8 iulie

Instanța a rămas în pronunțare la termenul din 24 iunie, ceea ce înseamnă că la data de 8 iulie, judecătorii Tribunalului Maramureș se vor pronunța în acest dosar penal care se judecă deja de mai bine de patru ani


Deja e celebru cazul de corupție de la Șimleu Silvaniei, unde primarul Septimiu Țurcaș este judecat din 2016 la Tribunalul Maramureș. La ultimul termen de judecată, de pe 26 iunie, magistrații au amânat cauza și au stabilit un nou termen pe 8 iulie când se vor pronunța.

Concret, pe 8 iulie aflăm dacă primarul PNL Spetimiu Țurcaș va fi sau nu condamnat cu executare. Oricare ar fi decizia, primarul Țurcaș are o cale de atac.

Prim-vicepreședinte al PNL Sălaj și primar al orașului Șimleu, Septimiu Țurcaș riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani.

Septimiu Țurcaș judecat într-un dosar penal cu acuzații grave

Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis la data de 18 februarie 2016, că pot începe judecata faţă de Septimiu Ţurcaş, rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca fiind considerat în regulă.

Primarul Septimiu Țurcaș  este judecat de magistrații Tribunalului Maramureș pentru infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice , fals în înscrisuri sub semnătură privată și şi fals în declaraţii.

Abuzul în serviciu, faptă asimilată infracțiunilor de corupție se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Afaceri „ilegale” cu terenuri

Din rechizitoriul procurorilor reiese că este vorba şi de afaceri imobiliare necurate, prin care oraşul Şimleu Silvaniei a fost păgubit cu sute de mii de lei. Una se referă la faptul că, în cursul anului 2008, „inculpatii Ţurcaş Septimiu, Hosu Claudia, Dincă Valeriu si Mocan Elena Maria, în calitate de membri ai comisiei de fond funciar, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu care le reveneau, au participat la reconstituirea în mod nelegal a dreptului de proprietate de pe urma defunctei B.F.”.

Procurorii spun că oraşului Şimleu Silvaniei i-a fost provocată o daună de 283.994 lei, „prin ieşirea din proprietatea unităţii administrativ – teritoriale a unei suprafeţe de teren atribuite ilegal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.