C.J. Sălaj: Investiții și lucrări publice de 6, 6 milioane lei în luna aprilie

Este vorba despre susținerea unui ritm cât mai potrivit de gestionare a investițiilor și lucrărilor publice promovate de către Consiliul județean în actualul context generat de criza sanitară, atât în ceea ce privește coordonarea cu antreprenorii contractați în șantierele deschise și a ritmului de execuție în calendarul inițial, cât și în ceea ce privește procesul de verificare și plăți al facturilor emise de către aceștia, pentru menținerea unor fluxuri financiare și economice cât mai optime. Așadar, de la începutul lunii aprilie a.c. până în acest moment, peste 6,6 milioane lei reprezintă angajamentele de plată ale Consiliului județean către antreprenori, peste 2,8 milioane de lei din acest total, facând și obiectul unor solicitări spre rambursare a cheltuielilor respective facturate, investițiile – reabilitări și modernizări ale drumurilor județene – la care se referă acestea din urmă, beneficiind de finanțare nerambursabilă, în principal din programe de finanțare europene (ex. Programul Operațional Regional 2014-2020 – DJ 196: lim. Județul Satu-Mare- Horoatu Cehului – Benesat, DJ 108A: lim.jud. Cluj – Bogdana, DJ 191C: Nușfalău- Crasna-Creaca, DJ 108D: Crișeni – Cehu Silvaniei) dar și guvernamentale (ex. PNDL – DJ 110: Măieriște-Doh-Dumuslău-Carastelec).

Pentru luna în curs, ponderea cea mai ridicată a plăților efectuate de către CJ Sălaj pentru investiții și lucrări publice, respectiv peste 2,8 milioane lei, se referă la lucrările de execuție a covoarelor bituminoase pe câteva tronsoane ale drumurilor județene (ex.DJ 109 P: Halmășd-Cerâșa, DJ 110C: Ileanda- Dolheni – lim.județul Maramureș, DJ 108 E: DJ 108 A – Someș Guruslău – Năpradea, DJ 110B: Șimleu Silvaniei – Derșida – Camăr, DJ 108T: lim. Județul Maramureș – Ulciug – Cehu Silvaniei), lucrări demarate pe parcursul lunii martie.

Acestea sunt urmate, ca valori totale, de plățile efectuate de către Consiliul județean în ceea ce privește anumite investiții realizate ori etape ale acestora în domeniul aparaturii și mobilierului medical (ex. container pentru operaționalizarea punctului de triaj avansat de la Spitalul județean, paturi și saltele cu funcționalități specifice îngrijirii medicale în anestezie și terapie intensivă (ATI) pentru operaționalizarea unui modul specific de îngrijire ATI -COVID -19 în cadrul secției de boli infecțioase a Spitalului județean etc.) dar și cel al creșterii performanței energetice al unor construcții civile aflate în proprietatea CJ Sălaj, susținerea acestor plăți fiind asigurată de la bugetul județului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.