VIDEO:Cabana Pionierilor din Zalău făcută scrum într-un incendiu

O zi tristă pentru întreaga comunitate sălăjeană. A doua zi de Rusalii, 8 iunie, va rămâne o zi neagră pentru Sălaj, și pentru Zalău. 8 iunie 2020 va rămâne în istorie ca fiind ziua în care cea mai mare tabără școlară din țară – Cabana Pionierului – a fost făcută scrum de o mână criminală, cel mai probabil.

Spunem mână criminală, deoarece tabăra școlară era părăsită și nefuncțională de ani buni. Deși aflată în subordinea Direcției Județene de Sport Sălaj, directorul nu a reușit mai nimic pentru a repune în circuit acest complex. Cu mulți ani în urmă, aici erau organizate tabere școlare, la care participau atât elevi din județ, cât și elevi din țară, fiind una dintre cele mai frumoase tabere din România.

Un  incendiu puternic a distrus ieri, 8 iunie, clădirile ce constituiau cea mai mare tabăra școlară din România, situată în Munții Meseș. Este vorba de Cabana Pionierilor din Zalău, care a fost cuprinsă de flăcări. Pentru a stringe focul a fost nevoie de mai multe autospeciale cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Zalău.

Potrivit ISU Sălaj în urma incediul au fost înregistrate pagube materiale însemnate. Au ars peste 400 de metri pătrați de clădiri, două cabane de lemn unde erau cazați elevii și acoperișul clădirii principale. Pompierii s-au lupat mai mult de două ore cu flăcările până să reușească să lichideze incendiul.

Încă nu se cunoaște cauza exactă a incendiului, iar Poliția și Pompierii fac cercetări pentru a afla cine se face vinovat de acestă distrugere.

https://www.facebook.com/ospinu/videos/3313474165363313/

Sursa video: Facebook – Ovidiu Spînu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.