Candidații la funcția de director CAS Sălaj respinși. Doar 5 din 33 au câștigat postul

​Doar 5 dintre cei 33 de candidați care au participat la concursul de ieri pentru conducerile caselor de asigurări de sănătate din 35 de județe plus București au promovat concursul, potrivit rezultatelor afișate în această seară pe site-ul CNAS.

Cele 5 case județene de asigurări de sănătate care vor avea un director desemnat prin concurs sunt cele din Maramureș, Iași, Tulcea, Cluj și Bistrița Năsăud. Toți ceilalți 28 de candidați au fost respinși, iar 21 nu s-au prezentat la concurs. O parte dintre cei respinși la concurs sunt actuali directori interimari de case județene de asigurări de sănătate.

„Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun”, a reacționat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății în mandatul căruia s-a decis și demarat organizarea concursului. Vlad Voiculescu afirma, recent, că în multe județe, casa județeană de asigurări de sănătate este „cel mai mare portofel din județ”.


Pentru conducerea CAS Sălaj au candidat două persoane – Radu Capalnasiu fost primar al Zalăului și Elisabeta Ionescu fosta director financiar-contabil al Spitalului Județean Zalău.

Liberalul Radu Căpâlnașiu nu s-a prezentat la concurs, iar doamna Elisabeta Ionescu a făcut doar 61,05 puncte și a fost respinsă. Pentru a câștiga postul de director CAS candidații trebuiau să obțină minim 70 de puncte dintr-o 100.


Casa Națională de Asigurări de Sănătate este, practic, cea mai bogată instituție din domeniul sănătății, iar casele județene au de gestionat un buget uriaș: aproape 10 miliarde de euro în acest an. Casele județene de asigurări de sănătate reprezintă, în multe cazuri, „cel mai mare portofel” dintr-un județ, așa cum afirma, recent, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro înaintea concursului de ieri, în 15 județe, directorii în funcție ai caselor județene au fost candidați unici înscriși la concurs. Situația lor în urma concursului:

București – absent

Alba – absent

Bihor – absent

Brașov – absent

Cluj – admis (punctaj 79,75)

Covasna – absent

Harghita – absent

Hunedoara – absent

Ilfov – respins (punctaj 16,55)

Maramureș – admis cu cel mai mare punctaj – 93,30

Mureș – absent

Prahova – absent

Suceava – respins (punctaj 38,30)

Vâlcea – absent

Vrancea – absent

În total, în 24 de județe, directorii interimari în funcție au participat la concurs: București, Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

În afara celor 15 care au fost candidați unici, dintre care doi au fost respinși la concurs – Ilfov și Suceava – nu este exclus să mai existe și alte cazuri în care actualii directori interimari au picat concursul, însă CNAS nu face publice numele candidaților, din cauza regulamentului GDPR, astfel că este greu de stabilit.

În județele unde niciun candidat nu a fost admis, procedura de concurs urmează să fie reluată. La fel și în cele 3 județe – Dolj, Olt și Timiş – unde nu s-a înscris niciun candidat.

Casele pentru conducerea cărora s-a organizat concurs: Casa de Asigurări de Sănătate București, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *