Capelă nouă la Letca, cămin modern la Cozla. Urmează stații electrice de încărcare pentru autoturisme

M

Comuna Letca este condusă de primarul Man Dorel Liviu, economist de profesie și președinte al Ligii Aleșilor Locali PSD Sălaj. După ce a reușit să câștige alegerile locale din 2020 pentru a treia oară, Dorel Liviu Man a intrat în istoria comunei Letca, fiind sigurul primar care în ultimii 50 de ani reușește să câștige trei mandate de primar consecutiv.

Dorel Liviu Man este unul dintre cei mai importanți primari sociali-democrați din Sălaj, un edil dedicat comunității și care reușește să implementeze de la an la an tot mai multe investiții pentru dezvoltarea comunei Letca.


Se lucrează la prima capelă mortuară din Letca

Prima capelă mortuară din comuna Letca se construiește în satul Letca, cu finanțare de la bugetul local. Stadiul lucrărilor: sunt realizate în proporție de 50%. S-a turnat fundația, s-au fost ridicate zidurile, iar zilele acestea se finalizează acoperișul. Urmează execuția lucrărilor la finisajele interioare și exterioare, amenajarea curții.

Capela este amplasată în cetrul satului, cu acces din DN1H și va fi dotată cu cameră frigorifică specială, aer condiționat, spații necesare pentru preot, dar și o terasă generoasă. Termenul de finalizare este luna octombrie 2022.

Lucrările la căminul din Cozla se apropie de final

Primăria Comunei Letca a câștiga un proiect pe fonduri europene în valoare de 400.000 de euro pentru reabilitarea și dotarea a două Cămine Culturale din satele Cuciulat și Cozla. 

Lucrările la Cămin Cultural din localitatea Cozla sunt realizate cu fonduri europene în valoare de 248.000 EUR. Proiectul este finalizat în proporție de 90%. În prezent se lucrează la montarea caloriferelor, instalații, sugraveli interioare, amenajare curte. Până la finalul acestui an lucrările vor fi finalizate și recepționate.

În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări la: ziduri interioare, acoperiş, finisaje interioare/exterioare, tâmplărie din lemn stratificat, uşi, parchet, grupuri sanitare, scenă, vestiare pentru artişti, instalaţie electrică, instalaţie sanitară, instalaţie de încălzire cu centrală termică pe gaz, amenajare curte, etc.

Dotări: aer condiţionat, sistem de sonorizare audio, video-proiector, laptop, scaune din piele.

Lucrările la Căminul Cultura din Cuciulat au fost finalizate în anul 2020, iar anul acesta urmează să fie realizată recepția.

Reabilitarea centrului socio-cultural din Letca și stații de încărcare electrice cu fonduri din PNRR

Ieri, 23 mai, primarul Dorel Man a depus o cerere de finanțare pe Componenta 10 – Fondul local pentru renovarea energetică a Centrului socio-cultural din localitatea Letca, dar și achiziționarea a două stații de încărcare electrice care vor fi amplasate tot în Letca, pe DN1H. Valoarea proiectului este de 1.095.202 lei, fonduri nerambursabile.

Doar 28 de primării din cele 56 din Sălaj, vor beneficia de câte două stații de încărcare electrice, printre care se numără și Primăria Comunei Letca.


Primar Dorel Man: „Vrem să atragem fonduri pentru noi investiții pentru a ridica nivelul de trai și a crește calitatea vieții cetățenilor”

„Noi, administrația locală din Letca, ne concentrăm să continuăm investițiile, să folosim atent banii prevăzuți în bugetul local pentru a crește confortul cetățenilor. 

Am demarat lucrările la construirea primei capele din Letca, o construcție nouă care este foarte necesară comunității. Lucrările avansează conform planului. La Cozla se lucrează la finalizarea proiectului de reabilitare și modernizare a căminului cultural. Am accesat fonduri europene în valoare de 400.000 de euro pentru reabilitarea și dotarea a două cămine culturale din Cuciulat și Cozla.

Săptămâna aceasta am depus o cerere de finanțare pe PNRR pentru reabilitarea energetică a centrului socio-cultural, proiect care cuprinde și achiziția a 2 stații electrice de încărcare pentru autoturisme. Proiectul este în valoare de peste 1 milion de lei.

Urmărim cu interes fiecare axă de finanțare și suntem preocupați să fructificăm fiecare oportunitate de a atrage sume importante de bani pentru dezvoltarea comunei noastre”, a transmis primarul comunei Letca, Dorel Liviu Man.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *