Ce se întâmplă cu pașapoartele românilor. Ministrul Lucian Bode a anunțat chiar acum

Lucian Bode, ministrul de Interne al României, anunță joi că serviciile de eliberare a pașapoartelor sunt extrem de aglomerate și că procedura de eliberare a documentelor trebuie îmbunătățită. Pe de altă parte, Mircea Geoană, secretarul NATO, a afirmat că Rusia este blocată total în Ucraina, iar pentru țara noastră nu există pericolul unui atac direcționat de la Kremlin. Oficialul NATO a mai spus că isteria pașapoartelor nu-și are rostul.

Ministrul Lucian Bode declară că monitorizează, împreună cu structurile competente, situația din țară cu privire la aglomerările de cetățeni care încearcă să obțină un pașaport, pentru a putea părăsi România.

„În fiecare zi am o evaluare împreună cu cei care conduc această structură a MAI și încă se menține presiunea pe anumite județe, nu pe foarte multe”, spune Bode.

Cu 300% mai multe cereri decât s-ar fi înregistrat în mod normal

Oamenii se așează la cozi pentru obținerea pașapoartelor, unii dintre ei fără programare, iar ministrul informează că procedura de eliberare a documentelor trebuie îmbunătățită.

„În condițiile în care numărul cererilor online a crescut cu peste 300% în anumite centre, numărul celor care se prezintă fizic fără programare la aceste servicii a crescut cu peste 400%, în raport cu anul trecut. Este evident că aceste cozi vor persista până când vom reuși să aducem la un nivel corespunzător eliberarea acestor pașapoarte”, a adăugat Lucian Bode. ministrul de Interne.

Mai mult, pentru județele unde se înregistrează mai multe cereri decât pot fi soluționate, Ministerul anunță că programul centrelor de eliberare a pașapoartelor va fi prelungit.

Mircea Geoană comentează isteria de la pașapoarte

Mircea Geoană a afirmat că Rusia este blocată total în Ucraina, iar pentru țara noastră nu există pericolul unui atac direcționat de la Kremlin. Oficialul NATO a mai spus că isteria pașapoartelor nu-și are rostul.

Secretarul general adjunct al NATO a comentat isteria care s-a creat în România, în ultimele zile, în privința pașapoartelor și a carburantului, Foarte mulți cetățeni s-au așezat la cozi interminabile pentru a-și schimba documentele sau pentru a alimenta. Geoană a făcut apel la calm și rațiune și a afirmat că oamenii nu au de ce să intre în panică.

Mircea Geoană a transmis că românii nu au de ce să-și facă griji

Oficialul de la NATO a repetat faptul că țara noastră nu riscă să fie atacată de Rusia. El a precizat că armata trimisă în Ucraina de Vladimir Putin este blocată în această țară „și nici acolo nu are succes”.

„Aud foarte mult comentariu și în spațiul public și rețele sociale cu privire la risc de război în România: cozi la pașapoarte, să ne trimitem copiii la rude în străinătate. Nu sunt indicii cu privire la un astfel de risc. Dacă vedeți mai multe forțe NATO în România sau forțe NATO pe flancul estic este cea mai bună poliță de asigurare este descurajarea.

Nu anticipăm din ceea ce vedem și știm un risc al unui atac deliberat al Federației Ruse împotriva teritoriului NATO sau al unui aliat din NATO”, a afirmat Mircea Geoană, numărul 2 al Alianței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *