Cei mai titrați hoți din Transilvania, arestați de procurorii Parchetului Zalău

Cei mai mari sprăgători de locuințe din regiunea Transilvaniei au fost prinși de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău. În data de 29 mai, procurorii i-au dus în fața instanței de judecată și au obținut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, însă Tribunalul Sălaj i-a pus în libertate după o săptămână


Ne amintim cu toții că în primăvara anului 2019, ziarele locale din Sălaj publicau foarte des despre spargerile de apartamente și furturi de valori din locuințele din Municipiul Zalău. Uite că la un an de la comiterea faptelor, procurorii zălăuani au reușit să intre pe fir și să prindă hoții.

Este vorba de CIASAR VASILE ŞTEFAN, unul dintre cei mai titrați hoți din Transilvania, despre care Parchetul Judecătoriei Zalău spune că este capul” a furturi din locuințe din Zalău, de unde a furat în total suma de 44.800 euro. Ciasar Vasile a fost ajutat de Șerban Răzvan Dan care fila prada și potențialele victime și stătea la pandă – de șase.

Pe rolul Judecătoriei Zalău a fost înregistrat dosarul penal nr. 1714/337/2020 privind aresarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi bărbați. La data de 29 mai, judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea lui CIASAR VASILE ŞTEFAN inculpat pentru infracțiunea de  furt calificat în formă continuă (3 acte materiale) – recidivă postexecutorie și Șerban Răzvan Dan arestat pentru infracțiunea de complicitate la furt calificat în formă continuă (3 acte materiale).

Tribunalul Sălaj a pus hoții în libertate

Însă tot cazul a fost „ruinat”dacă putem spune așa, pentru că Tribunalul Sălaj i-a pus în libertat, luând măsura controlului judiciar pentru ambii inculpați Ciasar și Șerban.

Cei doi inculpați au contestat decizia Judecătoriei Zalău în care au fost arestați preventiv. Contestația a fost judecată de un complet de doi judecători de la Tribunalul Sălaj, care la data de 3 iunie a desfiinţat hotărârea Judecătoriei Zalău și astfel că după o săptămână de stat în arest, cei doi au fost puși în libertate sub control judiciar.

Soluția pe scurt a Tribunalului Sălaj: „Admis contestațiile inculpaților. Rejudecând, respinge ca nefondată propunerea de arestare preventivă luată față de inculpați. Dispune luarea față de inculpați a măsurii controlului judiciar”.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 18 martie 2019 – 7 aprilie 2019, cei doi inculpați CIASAR VASILE ŞTEFAN și Șerban Răzvan Dan, au sustras sume de bani prin efracție din trei locuințe din Zalău. De la prima victimă a fost sustrasă suma de 25.000 euro și 70.000 lei. Din locuința celei de a doua victimă au sustras suma de 2100 euro, iar din a treia locuință au sustrat 1600 euro și 6.000 lei.

Punerea în mișcare a acțiunii penale și chiar formularea propunerii de arestare preventivă nu frânge prezumția de nevinovație de care se bucură inculpații.


În trecut, Vasile Ciasar a fost acuzat că a furat 110.000 de lei de la un om de afaceri din Bistrița și încă 100.000 de euro, bani sustrași din locuința unei familii care a vândut un teren. Polițiștii vorbesc că în trei spargeri, Ciasar a furat bani și bunuri care totalizează 500.000 de lei. Ziarele clujene publicau în martie 2019 despre Ciasar că a fost judecat pentru un furt de 80.000 euro din casa unui afacerist din Huedin.

7 thoughts on “Cei mai titrați hoți din Transilvania, arestați de procurorii Parchetului Zalău

  1. Probabil ca daca intrau si in locuintele judecatoarelor care au decis eliberarea lor statea altfel treaba.Sau poate se cunosc si impart furturile?????

    1. Și dumneavoastră de unde știți ca au fost „judecătoare”? pentru ca în reportaj se menționează „judecători”
      Tribunalul este închis pentru public, nu intra decât cei care au citație. Înseamnă că dumneavoastră aveți surse din interior, care ciripesc ce se întâmplă în interiorul anchetei.

  2. Draga doamna Ioana,daca ati intra pe portalul Jud.Zalau,a-ti gasi si d-voastra toate informatiile,inclusiv numele judecatorilor.Nu am surse din interior ,imi exprim opinia ca cetatean care vrea sa se simta in siguranta in locuinta sa.Se pare ca d-voastra sunteti iritata de comentariu,va priveste personal?

  3. Doamna Ioana, sunteti cam partinitoare cu hotii… va doresc sa aveti parte si dumneavoastra de o spargere din locuinta si probabil ca altfel o sa vedeti situatia. Nu as vrea sa trec prin situatia partilor vatamate niciodata, dar sincer locul hotilor e la puscarie!!! Sau cum spunea doamna Hulban, aveti legaturi apropiate cu hotii?

  4. Pt cultura generala,la Tribunalul Sălaj,pe parte penala,exista DOAR doamne judecatoare (femei,sa intelegem)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.