Cei peste 2000 de angajați de la Michellin Zalău, protejați de companie

Pandemia de coronavirus a afectat lumea întreagă, iar milioane de angajați și-au pierdut locul de muncă Și România a fost lovită puternic de acest virus COVID-19, astfel că sute de mii de locuri de muncă au dispărut.

Recent, unul dintre cei mai mari angajatori din Sălaj, TenarisSilcotub a anunțat un program de reducere a personalului datorită crizei economice creeate de coronavirus. În această situație, începând cu luna iulie aproape 200 de angajați își vor pierde locul de muncă și vor fi trimiși acasă.

Michellin Zalău nu dă nici un angajat afară

De partea cealaltă, vă prezentăm situația dintr-o altă companie gigant din Sălaj, Fabrica Micheliin Zalău, care are 2000 de angajați și nu dă nici unul afară, chiar dacă comenzile au scăzut foarte mult.

Și la Michellin Zalău sunt probleme economice datorită nivelului scăzut al comenzilor. Muncitorii au fost trimiși în șomaj tehnic, iar programul de lucru a fost modificat și adaptat situației actuale de după pandemie.

Salariații au fost afectați direct și au existat situații în care angajații au fost solicitați daor 50% din timpul efectiv de lucru într-o lună de zile. Muncitorii au fost plătiți integral în zilele care mergeau la fabrică, iar pentru zilele care au stat acasă au primit șomaj tehnic (75% din salar, plus sporul de vechime).

În aceste condiții, salariații Michellin Zalău au simțit direct în portofel criza COVID-19, deoarece veniturile salariale au fost diminuate cu circa 10%.

„Compania Michellin oferă o protecție socială foarte bună angajaților, este alături de muncitori în momentele grele și depune tot efortul pentru a proteja veniturile salariaților”, ne-a declarat Teodor Jecan – liderul Sindicatului Salariților Silvania, ce reprezintă interesele a peste 900 de muncitori din cele două fabrici Michellin Zalău.

One thought on “Cei peste 2000 de angajați de la Michellin Zalău, protejați de companie

  1. FAKE! Numai in ultima saptamana au fost dati afara mai multi angajati, fara niciun motiv si ilegal, fara preaviz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *