Cercetat în mai multe dosare penale, Gheorghe Bancea candidează pe listele PNL Zalău

Fost inspector școlar general și fost director la Școala Gimnazială Corneliu Coposu din Zalău, Gheorghe Bancea – actual consilier municipal și director la Casa Corpului Didactic Sălaj, este cercetat penal în mai multe dosare instrumentate de procurorii de la PJ Zalău.

Chiar dacă are probleme cu justiția, liderul PNL Lucian Bode a ales să-l susțină în continuare și l-a pus pe Ghiță Bancea să candideze pentru un nou mandat la Consiliul Local Zalău.  Și nu este singurul exemplu în care PNL Sălaj susține sau sprijină penali în funcții publice. Condamnat pentru fapte de corupție, primarul din Șimleu, Septimiu Țurcaș este susținut de PNL Sălaj, chiar dacă, candidează independent.

Notă: PNL Sălaj susține un penal în funcții publice, deși Lucian Bode a semnat pentru inițiativa USR „Fără penali în funcții publice”

Consilierul local Gheorghe Bancea cercetat penal de procurori în două dosare dinstincte

Cel mai recent dosar penal în care apare numele lui Gheorghe Bancea este ce în care mai mulţi angajaţi ai Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu” sunt suspectaţi de fals în înscrisuri oficiale şi fals în declaraţii, într-un dosar instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

În acest sens, în cursul zilei de vineri, 2 noiembrie 2019, mai mulţi poliţişti şi procurori au efectuat percheziţii la sediul instituţiei de învăţământ şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Potrivit oficialilor Parchetului, în cauză există suspiciuni că unele persoane au beneficiat ilegal de gradaţii de merit, în felul acesta alegându-se cu un plus de 25 la sută la salariu.

“Scopul percheziţiilor a fost acela de strângere de probe cu privire la posibila activitate infracţională comisă de persoane angajate în cadrul unităţii şcolare, momentan existând indicii cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care cele de fals în înscrisuri oficiale şi fals în declaraţii, comise pentru a beneficia, în mod injust, de gradaţii de merit, constând într-un spor de 25 la sută din salariu pe o perioadă de cinci ani”, a declarat în mass-media locală, Vladimir Muntean, fostul purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

Acesta a mai precizat că faptele cercetate în prezent vizează perioada 2014-2018, adăugând că există posibilitatea extinderii urmăririi penale şi cu privire la alte perioade.

Oficialul a refuzat să facă public numărul suspecţilor, pe motiv că “unele informaţii privind procedura în timpul anchetei penale pot periclita rezultatul anchetei”; în schimb, a subliniat că “numărul de persoane suspecte va creşte în cel mai scurt timp”.

Bancea și Abrudan, fideli liderului PNL, Lucian Bode, trimiși în judecată

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, i-a dat în judecată pe foștii șefi ai Inspectoratului, Abrudan Ioan și Bancea Gheorghe, pe fostul consilier juridic Jeler Viorica, pe Bocșa Maria, fostul contabil, și pe Chețe Corina, actualul contabil șef.

În dosarul disjuns – ISJ impotriva lui Abrudan și Bancea – este vorba de „acțiune în răspundere delictuală”. După două termene de judecată, s-a dispus suspendarea cauzei până la soluționarea dosarului penal al Parchetului zălăuan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.