Cinematograful Scala va fi finalizat până în ianuarie 2021

Astăzi, 23 iunie, primarul Municipiului Zalău, Ionel Ciunt a avut o întâlnire cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, proiectantul și reprezentantul firmei care execută lucrările la .

Chiar dacă, de aproape patru luni, trecem printr-o perioadă mai dificilă, toți cei implicați în acest proiect – finanțator, proiectant și constructor l-au asigurat pe domnul primar Ionel Ciunt că la finalul lunii ianuarie se va putea face recepția acestui obiectiv important și necesar pentru comunitatea noastră.

Proiectul presupunea lucrări de demolare  la corpul B, asigurarea utilităților, studiu de fezabilitate, lucrări de instalații electrice, montaj de sisteme audio-video, dotări cu echipament tehnologic audio-video și mobilier. Durata de realizare a investiției este de 15 luni: două luni proiectarea și 13 luni execuția.

Deși cinematograful este programat să devină funcțional abia în vara lui 2020, conducerea municipalității zălăuane spera să îi dea drumul la finele acestui an, mizând pe faptul că antreprenorul desemnat, Trustul de Construcții și Instalații Cluj, a mai realizat asemenea performanțe.

Vor fi amenajate o sală mare de cinema cu 245 + 2 locuri pentru persoane cu dizabilități locomotorii, un planetariu digital cu 25 de locuri și o sală mică de cinema 3D, cu 38 + 2 locuri pentru persoanele cu dizabilități. În noua sală va fi montat un ecran de 10 mp, poziția scaunelor va fi reconfigurată în trei zone separate prin culoare de acces.

Soluția propusă pentru planetariul digital este una de tip ”casă în casă”: sala are forma rotundă, în plan cu o alveolă în formă de dreptunghi pe unde se face accesul în sală. Plafonul este închis cu o cupolă ce reprezintă ecranul de proiecție al planetariului digital, singurul de acest fel din vestul României.

Propunerea pentru sala mică de cinema 3D are în vedere o tehnologie de ultimă generație. La spațiile conexe, un caracter special îl va avea foaierul în care s-a propus o cafenea culturală cu 40 de locuri, mobilată cu fotolii și mese. Cu alte cuvinte, sala mică va fi mai performantă decât cea mare, unde se vor vedea doar filme în format 2D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.