CNAIR a desemnat câștigătorii pentru două loturi din Autostrada Nordului ce străbate Sălajul

A doua autostradă care va străbate județul Sălaj – Autostrada Nordului – de la Baia Mare – Jibou – Dej – Bistrița, intră în linie dreaptă, anunță directorul general al CNAIR. 

Grație acestui proiect major de infrastructură orașul Jibou va fi conectat la rețeaua de autostrăzi a României, facilitând accesul cetățenilor atât spre Europa, cât și spre Moldova.

Asocierea QUADRANTE VIAPONTE ȘI CONSULTANȚĂ S.R.L. (lider de asociere) – S.C. METROUL S.A. – CAPITAL VISION S.R.L. a fost desemnată câștigătoarea contractelor pentru Elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru 2 loturi ale Autostăzii Nordului.

Asocierea câștigătoare trebuie să finalizeze contractele în 18 luni, din care 14 luni sunt alocate elaborării Studiilor de Fezabilitate.

Pentru Lotul 1 (Baia Mare – Dej) contractul are o valoare de 12,746 milioane de lei, fără TVA.

Pentru Lotul 2 (Dej – Bistrița) contractul are o valoare de 8,376 de lei, fără TVA.

Contractele pot fi semnate în termen de 10 zile, dacă nu vor exista contestații.

Prin elaborarea acestor studii de fezabilitate dorim să stabilim parametrii necesari pentru construcția Autostrăzii Nordului care va aduce o îmbunătățire a condițiilor de circulație între Moldova și Transilvania, dar și o interconectare modernă cu infrastructura rutieră europeană.

Această autostradă va asigura o siguranță rutieră sporită, reducerea emisiilor poluante, reducerea costurilor de operare și reducerea timpilor de deplasare a autovehiculelor.

#AutostradaNordului #dezvoltare #siguranta #CNAIR #CristianPistol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.