Comisarii Gărzii de Mediu Sălaj au sărbătorit „Vinerea Verde” printr-o acțiune ecologică pe Centura Zalău

Ministerul Mediului lansează, vineri, campania “Vinerea Verde”, în încercarea de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe. Autoritățile încurajează transportul alternativ spre şi dinspre serviciu.

Potrivit Ministerului Mediului, sub sloganul “STOP! Azi maşina stă pe loc!”, campania încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon. “Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Cu ocazia zilei Gărzii Naționale de Mediu care coincide şi cu lansarea campaniei „Vinerea verde”, comisarii GNM CJ Sălaj au marcat aceste evenimente printr-o acțiune de patrulare pe biciclete pe raza Municipiului Zalău. În zona Şoselei Ocolitoare, la liziera pădurii au fost identificate mai multe deşeuri abandonate (deşeu PET, sticlă, măşti protecție, etc) care ulterior au fost adunate în saci de către comisari şi predate operatorului de salubritate din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *