Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților a respins desființarea Secției Speciale

Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților a respins, marți, proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Proiectul aprobat de Guvern luna trecută a fost respins cu ajutorul partenerilor de coaliție din UDMR și al grupului minorităților. Un membru al PNL s-a abținut.

Din Comisia pentru drepturile omului fac parte 4 membrii USR PLUS, 3 ai PNL, PSD are 9 membri, iar UDMR, AUR și minoritățile câte doi.

Înainte de votul în plen, proiectul urmează să ajungă și în Comisia Juridică unde USR PLUS are 5 membri, PNL 8, PSD 9, iar UDMR, AUR și minoritățile câte 2.

Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei Speciale în 18 februarie.

„Este o promisiune a coaliţiei de guvernare, dar, în acelaşi timp, şi o recomandare pentru respectarea MCV. (…) CSM a dat aviz negativ atunci când a fost înfiinţată această secţie, CSM a dat aviz negativ şi acum, dar nu pentru că nu doreşte desfiinţarea secţiei, ci pentru alte considerente”, spunea premierul Florin Cîţu după adoptarea proiectului în Guvern.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că formațiunea sa este împotriva desființării SIIJ.

„Vom face toate demersurile necesare de a ataca la Curtea Constituţională în cazul în care proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei speciale va trece prin Parlament”, a spus Marcel Ciolacu la finalul ședinței de luni Biroului Politic Naţional al PSD.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *