Compania de Apă condusă de PNL-iști mărește prețul la apă

Consilier județean și secretarul general al PNL Sălaj, Marcel Zaharia conduce Compania de Apă filiala Zalău începând cu 1 septembrie 2016. Înainte de Zaharia, conducerea Companiei de Apă a fost tot la PNL Sălaj, conduse de Eugen Pop – fost consilier local declarat incompatibil de ANI, alături de fostul primar liberal Radu Căpâlnașiu.


Sălăjenii vor plăti mai mult de la 1 iulie pentru serviciile de apă și canalizare. Compania de Apă Someș, firma care asigură alimentarea cu apă în județele Sălaj, Cluj și Mureș, a decis să crească tarifele pentru canalizare, respectiv pentru apă potabilă. Începând de luna viitoare, prețul pentru apa potabilă va crește de la 3,65 de lei mc la 3,85 de lei mc, iar în tariful pentru canalizare-epurare va crește de la 3.87 lei mc, la 4,09 lei mc.

Potrivit reprezentanțilorcompaniei, creșterea tarifului este determinată de respectarea planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare, strategie tarifară, în perioada 2017-2023, conform unei hotărâri a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș Tisa, dar și pentru a îndeplini condițiile din contractul de finanțare aferent Programului POIM Cluj-Sălaj încheiat între Ministerului Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S. A.

Pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, compania a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 350 de milioane de euro, lucrările în cadrul acestui proiect derulându-se în perioada 2020-2023. Noile tarife, care vor intra în vigoare de la 1 iulie, au fost aprobate de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și se vor aplica pe întreaga arie regională în toate cele trei județe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.