Compania de Apă Zalău sancționată de Garda de Mediu pentru ape uzate

Compania de Apă filiala Zalău a devenit un fel de cuibușor al PNL-iștilor, o „vacă de muls” de care nimeni nu prea are cum se atinge, pentru că sediul se află la Cluj-Napoca. Actualul director executiv Marcel Zaharia ocupă este și secretarul general al PNL Sălaj. Foarte mulți membri de PNL lucrează la sucursala din Zalău, devenind astfel „căpușată” de fel și fel de indivizi.  

Ca urmare a unei sesizări cu privire la evacuările de ape uzate din subsolul blocului H13 str.Dumbrăvița nr.6 Zalău, comisarii din cadrul GNM CJ Sălaj au efectuat o verificare constatând că:


– din subsolul blocului H 13 situat în loc.Zalău, str.Dumbrăvita nr.6, prin fundația blocului din beton, apa uzată menajeră se scurge (culoare si miros specific), pe terenul si rigola pluviala din vecinatate;
– în timpul controlului reprezentantii CAS suc. Zalău efectuau lucrări de decolmatare a conductei și căminelor de canalizare pe tronsonul dintre blocul H13 si str. Dumbravița;
– ca urmare a decolmatării tronsonului de conducte între bloc și primul cămin de vizitare s-a golit subsolul blocului;
– conductele din subsolul blocului nu sunt întreținute, apa uzată se acumulează în subsolul blocului și nu se scurge normal prin conductă în rețeaua publică.

Având in vedere cele constatate, au fost trasate masuri pentru remedierea defectiunilor pe conducta interioară de canalizare menajeră până la căminul de racord în rețeaua publică de canalizare.
Nerealizarea în totalitate și la termenul stabilit a măsurilor trasate prin nota de constatare se sancționează contravențonal conform OUG 195/2005 cu modificări și completări art.96 alin.(1) pct.26 cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.