Condamnat pentru fapte de corupție la Maramureș, Septimiu Țurcaș a atacat decizia magistraților

După ce judecătorii Tribunalului Maramureș l-au condamnat pe primarul din Șimelu Silvaniei, Septimiu Țurcaș la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, edilul, nemulțumit probabil de condamnarea primită, a atacat decizia instanței în 24 iulie, la patru zile după condamnare.

Astfel că dosarul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, judecat inițial la Tribunalul Sălaj și apoi strămutat la Maramureș, ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj, care vor da o decizie definitivă și irevocabilă.

Septmitiu Țurcaș este acuzat de procurori de comiterea mai multor infracțiuni asimilate faptelor de corupție, dar judecătorii l-au achitat pentru o parte din fapte și l-au condamnat doar pentru o singură infracțiune – abuz în serviciu contra intereselor publice.

Defapt au făcut apel toți cei șapte inculpați în dosar, fiind nemulțumiți de pedespsele date de Tribunalul Maramureș.

Septimiu Țurcaș rămâne cu un teren și apartamentul sub sechestru și a fost obligat să plătească cheltuieli de judecată de 7.400 lei.


Țurcaș și-a  pierdut toate funcțiile din partid și a fost suspendat din PNL Sălaj

Potrivit statului PNL la capitolul 3B. Pierderea calității de membru, articolul Art. 22 alin. 4 spune că: „Fără a afecta prevederile alin 1.3, persoana condamnată penal este suspendată de drept din calitatea de membru PNL”. 

Asta înseamnă că de azi, 20 iulie, de la momentul în care Spetimiu Țurcaș a fost condamant la 3 ani pentru fapte de corupție a fost suspendat din calitatea de membru PNL.

Concret, Septmiu Țurcaș și-a pierdut toate funcțiile din partid, respectiv prim-vicepreședinte PNL Sălaj și președinte PNL Șimleu Silvaniei.

PNL Sălaj nu-l mai poate pune să candideze pe listele partidului. Liderii liberali au anunțat deja că îl vor susține pe Țurcaș ca și independent pentru al 5-lea mandat de primar în Șimleu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.