Conferința preoțească de primăvară în Protopopiatul Zalău al Episcopiei Sălajului

Marți, 12 aprilie 2022, la biserica „Sfânta Treime” din Zalău a avut loc conferința pastoral-misionară semestrială de primăvară a preoților din Protopopiatul Zalău al Episcopiei Sălajului, urmând ca în perioada următoare aceasta să se desfășoare și în celelalte două protopopiate ale Eparhiei. Potrivit articolului 140 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, conferințele pastoral-misionare se desfășoară de două ori pe an, tematica acestor conferințe fiind unitară în întreaga Patriarhie.

Conferința s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Petroniu și a fost susținută de Preacucernicul Părinte Călin-Andrei Mateiu, preot paroh al Parohiei Racâș.

Tema tratată de către Preacucernicia Sa a fost în acord cu tematica propusă de Sfântul Sinod privind „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”, fiind intitulată: „Rugăciunea – experiență personală, familială și comunitară de cunoaștere a lui Dumnezeu”.

Prezentarea a fost structurată pe trei capitole, după cum urmează: Rugăciunea – comunicarea omului cu Dumnezeu; Rugăciunea în Sfânta Scriptură și Rugăciunea personală, familială și comunitară. După susținerea prelegerii au avut loc intervenții ale preoților cu privire la această temă.

Din punct de vedere administrativ, Episcopia Sălajului are în structura sa trei protopopiate, 205 parohii și nouă așezăminte monahale, în care slujesc un număr de 243 de preoți și diaconi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *